Siirt Şirvan'da 5 kişinin öldüğü, 11 kişinin arandığı maden hangi patronun çıktı?

Siirt Şirvan'da 5 kişinin öldüğü, 11 kişinin arandığı maden hangi patronun çıktı?

Siirt'in Şirvan ilçesi Maden köyünde 5 işçinin öldüğü bakır madeninin açılışını dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.

Siirt Şirvan'da 5 kişinin öldüğü, 11 kişinin arandığı maden hangi patronun çıktı?
16px
24px
20.11.2016 08:15
ABONE OLgoogle

Siirt'in Şirvan ilçesi Maden köyünde göçüğün meydana geldiği bakır madeninin açılışını dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirmişti.

Evrensel'in haberine göre, Ciner Grubu’na bağlı Park Elektrik tarafından işletilen bakır madeninin 2004 yılında gerçekleştirilen açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve dönemin Enerji Bakanı Zeki Ergezen de katılmıştı.

Törende konuşan Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a “Bizim önümüzü açın başka hiçbir şey istemiyoruz” diye talepte bulunmuştu.

Daha sonra söz alan Başbakan Erdoğan ise, Ciner'in “Önümüzü açın” sözleri üzerine Türkiye'de kurumsal tutuculuğun egemen olduğunu, ancak bununla mücadele ederek aşılacağını söylemişti.

Erdoğan ayrıca, “Park Grubu'nun bu ihaleyi kazanması ve süratle şu andaki duruma getirmesi gerçekten beni heyecanlandırıyor. Umarım ki bu çevre halkını da heyecanlandıracak. Her şeyden önce burada 50 milyon dolarlık bir yatırım söz konusu” ifadelerini kullanmıştı.

5 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU, 11 KİŞİ ARANIYOR

Heyelanda 16 kişi toprak altında kaldı. 5 ceset çıkarıldı, 11 kişiye de ulaşılmaya çalışılıyor.

2010'DA BİR DAHA AÇILDI

Ayrıca bir süre kapalı kalan madenin 2010’da tekrar üretime geçmesi üzerine yapılan törene de AKP’li Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, dönemin Siirt Valisi Musa Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık, Emniyet Müdürü Recep Güven, Şirvan Kaymakamı Mustafa Can katılmıştı. Ayrıca törende Türk-İş’e bağlı Maden İş sendikası temsilcisi de yer almıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde