Şeytan da zamanında melekti onun için yatırımcı izlenmeli

Şeytan da zamanında melekti onun için yatırımcı izlenmeli

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kurdukları melek yatırımcı sistemlerinin iyi çalışmaya başladığını açıkladı.

Şeytan da zamanında melekti onun için yatırımcı izlenmeli
16px
24px
24.10.2014 05:38
ABONE OLgoogle
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kurdukları melek yatırımcı sistemlerinin iyi çalışmaya başladığını açıkladı. Borsa İstanbul’un ev sahipliğindeki konferansta konuşan Babacan, “Umarım sayıları binlere, onbinlere ulaşır. Ancak denetim de önemli” dedi. Ali Babacan, şunları söyledi:
 
Yatırımcıya denetim
 
“Melek yatırımcılara sertifikalar ile bu avantajları sağlıyoruz ki biraz da devlet izleme mekanizması olsun. Çünkü şunu da söylüyorlar; ‘Melek yatırımcı diyorsunuz ama biliyorsunuz şeytan da zamanında bir melekti’. Onun için dikkat edilmesi lazım. O yüzden de devletin oraya bir izleme, denetleme mekanizması var. Çok sayıda girişimciden bir  melek yatırımcı ile ilgili şikayet gelirse, o zaman onun sertifikası da iptal edilebilir her zaman. Böyle bir sistem kurduk. Yeni kanunla devletin girişimcilik fonlarına kaynak sağlayan üst fonlara ortak olabilmesini getirdik ve Hazine Müsteşarlığı ilk çağrısına çıktı. Bu üst fon, belli kriterler kapsamında girişimcilere sermaye olarak katılıyor. Çalışmamız uygulamaya girdi.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde