Şeyh Mansur'dan Guardiola'ya rekor ücret

Şeyh Mansur'dan Guardiola'ya rekor ücret

Manchester City, 3 yıllık sözleşme imzaladığı teknik direktör Pep Guardiola'ya yılda tam 27 milyon Euro (86.4 milyon TL) ödeyeceği ortaya çıktı.

Şeyh Mansur'dan Guardiola'ya rekor ücret
16px
24px
02.02.2016 11:41
ABONE OLgoogle
Yaklaşık 30 milyar Euro kişisel serveti olduğu tahmin edilen Şeyh Mansur bin zayed El Nahyan'ın sahibi olduğu Manchester City, 3 yıllık sözleşme imzaladığı teknik direktör Pep Guardiola'ya yılda tam 27 milyon Euro (86.4 milyon TL) ödeyeceği ortaya çıktı. Bu rakamı Messi ve Ronaldo bile alamıyor. Guardiola'nın transfer listesinde ise çok sayıda dünya yıldızı bulunuyor.

Manchester City ile anlaştığı açıklanan dünyaca ünlü teknik direktör Pep Guardiola, aynı zamanda futbol tarihinin en çok kazanan ismi olacak.

İngiliz ekibinden yıllık 27 milyon Euro alacak olan Guardiola sadece en fazla kazanan teknik direktör olmakla kalmayacak; Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi isimleri de geride bırakacak. Guardiola'nın 3 yıl boyunca bonuslarla birlikte 100 milyon Euro gibi bir rakama ulaşması bekleniyor.

TRANSFER LİSTESİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Guardiola isminin açıklanmasıyla birlikte Ada basını da transfer haberlerinde adeta patlama yaşadı. Bu yaz transfer için 200 milyon Euro’luk bütçeye sahip olacak Guardiola’nın öncelikli olarak Paul Pogba ve John Stones isimleri üzerinde durduğu belirtilirken, ilk göz ağrısı Messi’nin de Barça’dan ayrılarak İngiltere’nin yolunu tutacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Başarılı teknik adamın diğer adayları ise Robert Lewandowski, Thiago Alcantara, İlkay Gündoğan, Aymeric Laporte ve Philippe Coutinho...

ŞEYH MANSUR BİN ZAYED EL NAHYAN KİMDİR?

Net serveti yaklaşık 150 miyar değerinde olan bir aileden gelen Şeyh Mansur'un kendi servetinin büyük kısmı sahip olduğu petrol şirketinden geliyor. Bunun yanısıra Virgin Galactic (Uzay uçuşu şirketi), Daimler AG (Otomobil şirketi) ve Abu Dhabi Media Investment Corporation gibi şirketlerde de hisseleri bulunyuor. Yaklaşık 1.5 milyar dolar karşılığında 2008 yılında Manchester City'yi satın alan Mansour, bugüne kadar kulübe çok ciddi yatırımlar yaptı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde