Servet Topaloğlu hangi holdingle flörtte?

Servet Topaloğlu hangi holdingle flörtte?

Perakende sektörünü takip edenler Servet Topaloğlu’nu tanır. Topaloğlu son olarak, BİM’in yeni süpermarket zinciri File için aktif danışmanlık hizmeti veriyordu. Şimdi ise..

Servet Topaloğlu hangi holdingle flörtte?
16px
24px
16.10.2015 14:21
ABONE OLgoogle
Perakende sektörünü takip edenler Servet Topaloğlu’nu tanır. Mercedes-Türk ve Siemens’te uzun yıllar çalıştıktan sonra sektöre ilk Real Hipermarketleri ile girdi.

1997 yılında Real Hipermarketleri’nin Türkiye kuruluşunu yaptı ve beş yıl genel müdürlüğünü üstlendi. Topaloğlu, 2002 yılında Tansaş’a geçerek Tansaş’ın İcra Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Tansaş’ın Koç Grubu tarafından satın alınmasının ardından ise 2005 yılında CarrefourSA’da Süpermarketlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Bir süre sektörden ayrılan Topaloğlu medya sektöründe de yöneticilik yaptı. Perakende sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketlerin yönetimlerinde de görev alan Topaloğlu son olarak, BİM’in yeni süpermarket zinciri File için aktif danışmanlık hizmeti veriyordu.

File’nin kuruluş çalışmalarında aktif rol oynayan Topaloğlu’nun buradaki görevi de 1 Eylül tarihi itibariyle aralarındaki protokol gereği bitti. Topaloğlu gibi perakende uzmanı bulmak o kadar kolay değil. Tecrübeli isimin de bir kenara çekilecek durumu yok.

Duyduğumuza göre Servet Topaloğlu bu aralar Tamek Holding ile temas halinde. Hatırlarsanız Tamek Holding, uzunca bir süre miras kavgalarına sahne olmuş bir şirket. Pepsi Cola’nın Türkiye dağıtımı da geçmişte Tamek Holding’te idi. Pepsi Cola ile Türkiye’deki anlaşma bitmişti, ama KKTC’de işbirliği devam ediyor.

Tamek Holding’in KKTC’deki şirketinin adı da Ektam Gıda. Miras kavgaları sonrasında Tamek Holding yeniden yapılanma süreci yaşıyormuş. Servet Topaloğlu da hem KKTC’deki hem de Türkiye’deki yeniden yapılanma sürecine danışmanlık verecekmiş. Bakalım ilerleyen süreçte nasıl bir Tamek Holding göreceğiz…

Para dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde