Sermaye piyasalarına hızlı giren Pana Yatırım Holding 250 Milyon Dolarlık fon kuracak

Sermaye piyasalarına hızlı giren Pana Yatırım Holding 250 Milyon Dolarlık fon kuracak

Pana Yatırım Holding Başkanı Raci Şaşmaz, 55.4 Milyon TL bedelle Denge Yatırım Holding’in yüzde 48.5’ini aldı.

Sermaye piyasalarına hızlı giren Pana Yatırım Holding 250 Milyon Dolarlık fon kuracak
16px
24px
20.10.2017 18:18
ABONE OLgoogle

Yatırım yaptığı iş kolları arasında inşaat ve medya grubu olan Raci Şaşmaz, 55.4 Milyon TL bedelle Denge Yatırım Holding’in yüzde 48.5’ini aldı. Pana'nın gelecek dönemin projeleri arasında 250 milyon dolarlık bir özel sermaye fonu ve bir medya teknoparkı da var.

Swissotel'de düzenlenen toplantıda Pana Yatırım Holding'in 2017 ve 2018 yatırım hedefleri, sermaye piyasalarına giriş süreci, kısa ve uzun vadede ekonomik stratejileri paylaşıldı. Toplantıya Mahir Şaşmaz, Maruf Dindar, Al Bawakir Şirketler Grubu, Recep Ali Keydal, Oktay Kaynarca, Tarık Ünlüoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantısı sonrasında açıklama yapan Raci Şaşmaz, "Amacımız sermaye piyasasına girerek, medya ve gayrimenkul sektöründe daha şeffaf, daha doğru yönetilen, daha halkla iç içe bir yatırım yapmak" dedi ve ekledi:

"Gayrimenkule ve medyaya yatırım yapmaya devam edeceğiz. İnsanların her alanda yatırım yapabileceği; bir başka deyişle, medya sektörünü geliştirirken, insanların hem gayrimenkul yatırımı yapabilecekleri hem de borsada bu hisseleri satın alarak,bu şirketin projelerine güvenerek, hisselerini satın alabileceği, beraber çalışabileceğimiz, beraber kazanabileceğimiz bir hedef ile yoldayız.

Bütün hedefimiz bu yatırımın açık, şeffaf bir yönetim ve mali disiplinle ekonomiyi tamamen vatandaşlarımızla paylaşarak projeksiyonumuzu sunmak."

Denge Yatırım Holding'in sermayesinin şu anda 140 milyon lira olduğunu dile getiren Raci Şaşmaz, "Yatırımlarımız ve projelerimiz hala devam ediyor. Bunların hepsine baktığınız zaman 5 yıllık bir projeksiyon var ortada. Hepsinin tamamlanması 5 milyar TL civarına geliyor. 5 yıl içerisindeki projeksiyon sadece şuandaki yaptığımız kontratlar ve anlaşmalar üstünden. 5 yıl içerisinde tabi ki bunlar bitecek yenileri başlayacak diye umuyoruz" diye konuştu.

Gayrimenkul sektöründen birlik olunmasını beklediğini belirten Raci Şaşmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben birlik ve beraberlikle, doğru ifade ederek yatırımcının gayrimenkulde daha önce ne kadar kazandıysa yine kazanabileceğini göstermemiz gerektiği kanaatindeyim."

4 PROJEDEKİ CİRO HEDEFİ YAKLAŞIK 3 MİLYAR TL

Verilen bilgilere göre grubun devam eden gayrimenkul projesi Jardin Eden Çeşme’deki yatırım miktarı 133 milyon TL, hedef ciro 257 milyon TL. Planlanan Jardin Eden Şile ve Jardin Eden Kurtköy projelerinde toplam yatırım miktarı 510 milyon TL, ciro hedefi ise 1.1 milyar TL. Tamamlanan ve devam eden Brooklyn projesine yapılan yatırım 800 milyon TL, hedeflenen ciro da 1.4 milyar TL.

Ayrıca Pana Grup olarak, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye’de ve dünyada yeni yatırım projeleri için çalışmaların devam ettiği, Al Bawakir Grubu ortaklığı ile 5 yıl içerisinde 2 milyar dolarlık yeni yatırım imkanları için görüşmelerin sürdüğü belirtildi. 

5 YILDA 2 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Şaşmaz, ismini Pana Yatırım Holding olarak değiştireceğini açıkladığı ve gayrimenkulden başlayarak film yapım şirketini de içerisinde konsolide edileceği açıklanan şirketin kalemiyle sadece gayrimenkul sektöründe 5 yılda 2 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor.

Şaşmaz, Katarlı ‘Dünya İslam Alimler Birliği Başkanı’ Yusuf El Karadavi’nin ailesine ait olan Albawakir Group ile birlikte İstanbul Fikirtepe kentsel dönüşüm alanında gayrimenkul projeleri geliştiriyor.

Denge Yatırım'ın hisselerinin yüzde 48,50'sini ve oy haklarının yüzde 81,23'ünü satan Denge Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Keydal ise görevi Şaşmaz'a bırakırken, Pana Yatırım Holding'te yatırımcı olarak kalacak. Keydal, günü anısına Denge Yatırım'da imza attığı tek kalemi Raci Şaşmaz'a hediye etti. Şaşmaz'da "İnşaallah ben de bu kalemi kimseye devretmem" dedi.

HİSSELER YÜZDE 85 DEĞER KAZANDI

Raci Şaşmaz’ın şirketi almasıyla birlikte Borsa İstanbul’da işlem gören payları da hafta başından bu yana yüzde 85 değer kazandı.

250 MİLYON DOLARLIK FON KURACAK

Pana Yatırım Holding'in sermaye piyasalarında hedeflediği diğer adımlarından olan özel sermaye fonunun büyüklüğü ise 250 milyon dolar olarak planlanıyor. İlk yatırımcı, Holding'in kendisi olacak. Daha sonra Katarlı ortak Albawakir ile birlikte küresel yatırımcılara açılacak.

KATARLI ORTAKTAN YENİ YATIRIM SİNYALİ

Katarlıların toplantıdaki açıklamaları ise bu noktada niyet göstergesi oldu. Albawakir CEO'su Mahmoud Noureldin, "Türkiye'nin iç talebine güveniyoruz. Darbe girişimi sırasında dahi Türkiye'ye gelip tatil yaptım ve güvenmi gösterdim. Biz Türkiyeye inanıyoruz siz de inanın." dedi.

Ayrıca Noureldin, "Ortadoğulu yatırımcı Türkiye'ye arsa ve ev yatırımı olrak bakıyor, gayrimenkul gelştirmek zor ve ilgi duyulmuyor. Biz bunun tersine büyük potansiyel gördüğümz Fikirtepe bölgesindeyiz ve bunun yapılırlığını gösteriyoruz. Pana'nın halka açılması daha ilerideki projelere yatırım yapmamızı da kolaylaştıracak." dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde