‘Şerefsiz yazlıkçılar’ isyanda!

‘Şerefsiz yazlıkçılar’ isyanda!

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Yazlıklarında yatan... Şerefsiz yazlıkçılar’ sözü sahil kesiminde yaşayanları kızdırdı.

‘Şerefsiz yazlıkçılar’ isyanda!
16px
24px
04.08.2015 09:37
ABONE OLgoogle
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “şerefsiz yazlıkçılar” tanımlaması, sahillerde ateşi yükseltti. Yazlıkçıların yanı sıra, sahil kesimindeki beldelerin belediye başkanları ile siyasetçiler MHP liderini topa tuttu.

Bahçeli’nin, partisinin genişletilmiş istişare toplantısındaki, “İzmir’de, Marmaris’te yazlıklarında yatıp, AKP’nin olmasın diye oyunu MHP’ye vermeyen; ama HDP’yi Meclis’e taşıyan zavallılar, Türkiye’nin kaymağını yiyenler, Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler. Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun” şeklindeki sözleri basına yansımıştı. İzmir Karaburun’da deniz kenarında yaşayan Avukat Senih Özay, Bahçeli’nin sözlerine karşı, “Ailecek; eşi, çocukları, gelini, damadıyla deniz kenarında yaşayan, torunuyla çadır kuran bir deniz kenarı insanı olarak, bu sataşmayı, onun karısı, kızı, oğlu, gelini, damadı ve torunu olmayışına bağlıyorum. Buna yurttaşların, hukukçuların, baroların dava açması beklenir” dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, son dönemde toplumun iyice kutuplaştırılmaya çalışıldığını, “yazlıkçılar-kışlıkçılar” söylemiyle de yeni bir ötekileştirmeye gidilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. “Ne derdiniz var yazlıkçıklarla?” diye soran Dalgıç, “Bu ülkeye sahip çıkmalarından mı rahatsız oluyorsunuz? Eğer öyleyse, sahil kesimindekiler ülkeye sahip çıkarak onları rahatsız etmeye devam edecektir. Zaten iktidar, toplumun kendilerinden olmayan kesimlerini yeteri kadar ötekileştiriyor. Ülkemizde yaşayan herkes bizim birinci sınıf yurttaşımızdır. Bırakın ülkenin bir köşesinde bari huzur olsun” dedi.

Ders sırası MHP’de

HDP’liler ise daha öfkeli. Kızgınlığını frenlemekte zorluk çektiğini kaydeden HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, “Yıllardan beri sürdürdükleri ırkçı faşist zihniyet, AKP’yle birleşince iyice pervasızlaştı. Bu seçimlerde özellikle de laik, seküler, demokrat diye bilinen İzmir’de oylarımız katlanarak arttı. Sahil kesiminde oylarımız arttı. Çünkü seçmen, ülkenin karanlık gidişine karşı AKP’nin engellenmesi için hesap yaparak oy verdi. Olası bir erken seçimde bu kez AKP’nin yanında MHP’ye de gereken dersi verecektir” dedi.

Öte yandan Bahçeli’nin “Şerefsiz yazlıkçılar” tanımlaması üzerine Twitter üzerinden “#ŞerefsizBahçeli” başlığıyla paylaşımlar yapıldı. #Şerefsiz- Bahçeli başlığı Twitter’da en çok konuşulan konu olarak birinci sıraya yükseldi.
Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde