Seramik sektörünün adresi değişti

Seramik sektörünün adresi değişti

28 yıldır önemli rol oynayan ‘UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nın, yeni adresi CNR EXPO Yeşilköy oldu.

Seramik sektörünün adresi değişti
16px
24px
27.05.2016 12:48
ABONE OLgoogle
Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük ‘ihtisas’ fuarı olan ‘UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’, 29. yılında yeni adresi CNR EXPO Yeşilköy’de 07-11 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenecek.

En son yapılan UNICERA Fuarı’nda 75 bin ziyaretçinin yüzde 10’u yabancı olurken, Ceyda Erem fuarın yabancı ziyaretçi sayısını sektörün istediği seviyeye çıkarmak için CNR Holding’in deneyimli ve uzman bir kadrosunun bugünden çalışmaya başladığını söyledi. Sektörün, yeni adres olarak CNR EXPO’yu seçmesindeki bir diğer önemli etmende fuar merkezinin lokasyonu oldu. Fuar, CNR Holding ile Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemeleri Derneği (TİMDER) iş birliğinde organize edilecek.

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Türkiye ve sektör ekonomisi adına güzel beraberliğimizi duyurmak bizi çok heyecanlandırıyor. UNICERA Fuarı’nı artık CNR EXPO’da düzenleyeceğiz. Yabancı olmadığımız bir sektör. Türkiye Seramik Federasyonu ve TİMDER ile biz yapacağız. Avrupa, Orta Doğu, Uzak Doğu, ABD; Kanada hedef pazarlarımız. Çin ve Japonya ile ilişkilerimiz çok kuvvetli inşallah buralardan hatırı sayılır ziyaretçiyi fuarımıza çekeceğiz” dedi.

Hedef liderlik

Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Ahmet Yamaner de UNICERA Fuarı’nın doğru zamanda, doğru yerde olduğunu 2017 yılında düzenlenecek fuardan yüz akıyla çıkılacağını aktararak, “Ülkemizin coğrafi konumuna baktığımızda merkezi ve iyi bir yerdeyiz.  80 milyon nüfusumuzla potansiyelimiz çok yüksek.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de seramik sektörünün üretimle Avrupa pazarında önde geldiğini belirten Yamaner, şöyle konuştu: “Gümrük Birliği anlaşması ile Avrupa Birliği ülkelerinde çok güçlendik. Sektörümüzün en büyük alıcılarını Almanya, Belçika, Hollanda,  İskandinav ülkeleri oluşturuyor. ABD pazarı 50 milyon metre kare karoyu kendileri üretiyor. 200 milyon metre kare de ithal karo kullanıyor. Bu anlamda bu pazarda bizim için çok önemli.”

Turquality desteği bekleniyor

Yamaner “Sektörümüzde tasarım, teknoloji ile birlikte üretimde verimliliği artırdık. Artık pazarlamayı da iyi bir şekilde yapabiliyoruz. Fuarlar bu ülke ve sektör imajı açısından önemli. Sektörümüz Turquality desteği alıyor. UNICERA’nın da sektöre sağladığı katma değer düşünüldüğünde Turquality programı kapsamına alınmalı. Gönül arzu eder ki ihracatın yapıldığı tüm fuarlara hem yurt içi  hem de yurt dışında destek verilsin” şeklinde konuştu. TİMDER Başkanı Ertan Sapankaya ise UNICERA Fuarı’nın 29’uncusunu yeni bir mekanda, yeni bir partner ve yeni bir heyecan ile düzenlemenin sevincini yaşadıklarını söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde