Selden ve doludan zarar gören vatandaş ne yapacak?

Selden ve doludan zarar gören vatandaş ne yapacak?

İstanbul’u teslim alan yoğun yağışın ardından bastıran dolu vatandaşlara zor anlar yaşattı

Selden ve doludan zarar gören vatandaş ne yapacak?
16px
24px
27.07.2017 22:50
ABONE OLgoogle

Halk otomobillerinin içinde mahsur kalırken vatandaşlar şimdiden sigorta poliçelerini torpido gözlerinden çıkarmaya başladı.

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu vatandaşların sigorta poliçelerinin muafiyetler kısmını iyi incelemesi gerektiğini söyledi.

Ağaoğlu sigorta şirketinin zararı tanzim etmekten kaçınması durumda ise heyetlere başvurulması yönünde vatandaşları uyardı.

Öte yandan altyapı sıkıntılarından dolayı oluşan sorunlarda selden dolayı zarara uğrayan örneğin uçak kaçıran, örneğin hastasını zamanında hastaneye yetiştiremeyen bir kişinin belediyeye karşı tazminat davası açma hakkı bulunduğunu ifade eden Ağaoğlu meteorolojinin önceden uyarmasından dolayı yağmurun doğal afet kategorisinde değerlendirilemeyeceğini söyledi.

Ağaoğlu, “Meteoroloji bu gibi durumlarda önden haber veriyor bu hususu afet olmaktan çıkarır ve hakkını arayan vatandaş hizmet kusuru olduğunu belirtebilir' diyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde