Şehidin isyanı: Cenazeme Cumhurbaşkanı ve Başbakan katılmasın

Şehidin isyanı: Cenazeme Cumhurbaşkanı ve Başbakan katılmasın

PKK'nın yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 polis şehit düştü. Şehitlerden Mehmet Akif Hatunoğlu'nun cebinden vasiyetname çıktı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların katılmamasını isteyen mektupta...

Şehidin isyanı: Cenazeme Cumhurbaşkanı ve Başbakan katılmasın
16px
24px
04.09.2015 08:15
ABONE OLgoogle
PKK'nın yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 polis şehit düştü. Şehitlerden Mehmet Akif Hatunoğlu'nun cebinden vasiyetname çıktı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların katılmamasını isteyen mektupta, şöyle denildi: “Allah'tan dileğim, ülkeme yaşattıkları acının binlerce mislini yaşasınlar.”

7 Haziran genel seçimlerinden sonra Türkiye'yi kıskacı altına alan terör, kanlı yüzünü Mardin'in Dargeçit ilçesinde bir kez daha gösterdi. Yangına müdahale eden itfaiyenin rahat çalışması için bölgeye giden polisleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'nın yola döşediği patlayıcı infilak etti.

Patlama sonucu İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy ile polis memurları Ahmet Akın, Mehmet Akif Hatunoğlu ve Mehmet Hüseyin Balta şehit oldu. Yapılan incelemelerde patlamada kullanılan bombanın yaklaşık 100 kilogram ağırlığında olduğu tespit edildi.

Bölgede görevli güvenlik uzmanları, saldırıdaki istihbarat zafiyetine dikkat çekerken, son günlerde polislere yönelik saldırıların artması, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin iddialarını hatırlattı. Fuat Avni, “Efkan, bölgedeki adamlarına verdiği talimatla iç savaşı körüklüyor. ‘Olabildiğince çok polis ölmeli, şimdilik askeri riske atmayalım' dedi.” şeklinde tweet paylaşmıştı. İddia yalanlanmazken, son saldırı, terörün tek elden kumanda edildiğine ilişkin tartışmalara sebep oldu.


Şehit polisin vasiyeti

Dargeçit'teki saldırının ardından yürek burkan bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Şehit Hatunoğlu'nun cebinde bir mektup bulundu. Hatunoğlu, ‘Vasiyetname' başlıklı mektubuna “Eğer bir gün yaban ellerde şehit düşersem” diye başlıyor. Şehit düşmesi halinde cenaze törenine Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan, milletvekili ve valinin katılmamasını istiyor. Polis memuru buna gerekçe olarak da siyasilerin çözüm süreci adı verilen dönemde ‘uyumasını' ve örgütün faaliyetlerine göz yummalarını gösteriyor. Son dönemde bunca şehidin verilmesini eleştirerek, duygularını şöyle dile getiriyor:



Emanet etmiyorum...

“Allah'tan dileğim aileme ve ülkeme yaşattıkları için acının binlerce mislini yaşasınlar. Kızımı önce Allah'a sonra annesine sonra da annem ve babama emanet ediyorum, Sabişim benim biricik tatlı meleğim. Hiçbir suretle devlete kızımı emanet etmiyorum. Çıkıp kürsüden sakın ha konuşmasınlar ‘emaneti emanetimizdir' diye. Devlet ite köpeğe göz yumup bizlerin elini kolunu bağladıysa benim zaten zerre kadar güvenim yok bu hükümete, devlete.”



İŞTE  O VASİYETNAME

Eğer bir gün yaban ellerde şehit düşersem

Hiçbir hükümet temsilcisi gelmesin cenazeme (Vali, milletvekili, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı vs.)

Neden diye sormayın…. Çünkü onlar uyuduğu için bunca şehitler verildi…

Allah'tan dileğim aileme ve ülkeme yaşattıkları acının binlerce mislini yaşasınlar.

Anneciğim, babacığım ellerinizden tekrar öperim,

Hakkınızı helal edin, size layık bir evlat olamadım,

İhtiyaçlarınız karşısında yanınızda bulunamadım,

Hakkınızı helal edin… Hakkınızı helal edin…

Kızım benim tatlı meleğim seni çok seviyorum,

Mis kokulum benim…

Kızımı önce Allah'a sonra annesine sonra da annem ve babama emanet ediyorum, Sabişim benim biricik tatlı meleğim,

Hiçbir suretle devlete kızımı emanet etmiyorum.

Çıkıp kürsüden sakın ha konuşmasınlar ‘emaneti emanetimizdir' diye,

Devlet ite köpeğe göz yumup bizlerin elini kolunu bağladıysa

Benim zaten zerre kadar güvenim yok bu hükümete, devlete.

Silah arkadaşlarım, yoldaşlarım, kardeşlerim hepiniz Allah'a emanetsiniz,

Devlet uyuduğu için bizler öldük, Türk Devleti, sizler uyumayın ki diğer Mehmetçikler ve polislerimiz yaşasın, ulusumuz yaşasın, boyun bükmeyin.

Naaşıma gelince babam uygun görürse Pozantı, Tekir'deki yayla evimizin bahçesine gömün.

Yok derse de nereyi uygun derse ondan izin alınsın, istediği yere defnedin.

Şehidin son paylaşımı: Vicdanı olmayanlar huzur içinde uyumaya devam etsin

Şehit haberlerini alan ailelerin feryadı yürek dağladı. Şehit polis Ahmet Akalın'ın Konya'da oturan annesi Kamile Akalın, acı haberle birlikte sinir krizi geçirdi. Henüz bir yıllık polis olan Akalın'ın, mayısta hemşire Kübra Eski ile nişanlandığı öğrenildi. Ahmet Akalın, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında “Sessiz olun. Polisler şehit oluyor. Vicdanı olmayanlar huzur içinde uyumaya devam edin. Siz bilmezsiniz ama bizler sizler için şehit olmaya devam ederiz.” yazılı mesajı paylaşması dikkat çekti.

Şehit balta Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Mehmet Hüseyin Balta'nın memleketi Diyarbakır'daki yakınları da Kürtçe ağıtlar yaktı. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit yakınları sinir krizi geçirdi. Annesi Adile Balta, oğlunun fotoğrafını havaya kaldırarak “Oğlum, oğlum” diye feryat etti.

Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Balta, Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un evine de ay-yıldızlı bayrak asılırken, evin bulunduğu cadde trafiğe kapatılarak taziye çadırı kuruldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde