Savcılıktan Atilla’nın başvurusuna ağır suçlamalarla itiraz: Çarkın doğrudan ve bilerek içinde

Savcılıktan Atilla’nın başvurusuna ağır suçlamalarla itiraz: Çarkın doğrudan ve bilerek içinde

Savcılıktan, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla hakkındaki suçlamaların düşürülüp davasının sonlandırılmasıyla ilgili yaptığı başvuruya ağır suçlamalarla itiraz geldi.

Savcılıktan Atilla’nın başvurusuna ağır suçlamalarla itiraz: Çarkın doğrudan ve bilerek içinde
16px
24px
18.10.2017 04:29
ABONE OLgoogle

ABD’de Rıza Sarraf davasında, geçtiğimiz Mart ayından beri tutuklu olarak yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın davasının düşürülmesi konusunda hakim Richard Berman’ın savcılığa verdiği itiraz süresi önceki gün doldu.

tiraz süresinin son gününde savcılıktan Atilla’nın hakkındaki suçlamaların düşürülüp davasının sonlandırılmasıyla ilgili yaptığı başvuruya ağır suçlamalarla itiraz geldi.

Hakan Atilla 'Jet sosyete' değilim diyerek kefalet başvurusunda bulundu

Savcılık 30 sayfalık itiraz başvurusunda, Atilla’nın davasının Sarraf’ın kurduğu dolandırıcılık çarkının doğrudan ve bilerek içinde yer aldığı gerekçesiyle dosyasının düşürülemeyeceğini bildirdi. Atilla’nın Sarraf’tan ayrı yargılanma talebinin de reddedilmesi gerektiğini savundu. Atilla’nın, İran’a uygulanan ABD ambargosunun delinmesi için suç şebekesinin içinde olduğu için yabancı bir ülke vatandaşı bile olsa hakkında soruşturma başlatılıp ABD’de yargılanabileceği belirtildi.

‘Bakanlar’ vurgusu

Savcılık tarafından yapılan son başvuruda “Türk Hükümetinin bakanlarına verilen rüşvetle suç örgütünün planları kolaylaştırıldı“ ifadesinde bakanların çoğul olarak kullanılması dikkat çekti. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında hazırlanan iddianamede, eski bakan, aldığı rüşvet karşılığında suç şebekesinin işinin kolaylaştırmakla suçlanmıştı.

Savcılık, Atilla’nın komploculara, işvereni Türkiye Halk Bankası A.Ş. aracılığıyla bilerek yardım ettiğini öne sürdü. Savcılık bir kamu bankası olan Halkbank’ın bir taraftan ABD’yle normal ilişkilerini sürdürdüğünü, diğer taraftan da İran’ın milyarlarca dolarlık petrol gelirini elde etmesi için ilişkide bulunduğu kuruluşların işlemlerini kolaylaştırarak ikili oynadığını iddia etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde