Savcı Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'liyi tutuklayan hakime gözaltı

Savcı Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'liyi tutuklayan hakime gözaltı

Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarttığı hakim Süleyman Karaçöl, Kütahya'da polise teslim oldu.

Savcı Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'liyi tutuklayan hakime gözaltı
16px
24px
12.09.2015 15:22
ABONE OLgoogle
İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Örgüt kurmak, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarttığı hakim Süleyman Karaçöl, Kütahya'da polise teslim oldu.

17 Aralık 'Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu' soruşturmasında imzası bulunan Karaçöl, Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'li teröristleri de tutuklayan hakimdi. Teröristler serbest bırakıldıktan sonra İstanbul'daki adliyede savcı cinayetine imza atmıştı.

İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi hakimiyken Kütahya'ya atanan ve ardından da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilen Süleyman Karaçöl hakkında bir süre önce Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldı. Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri dün akşam Karaçöl'ün oturduğu Hacı Azizler Mahallesi'ndeki evinde arama yaptı. Karaçöl, emniyete teslim oldu.

Hakim Karaçöl ile birlikte '17 Aralık Yolsuzluk Soruşturması' savcısı Muammer Akkaş için de yakalama kararı çıkarıldı. Ancak HSYK'nın verdiği ihraç kararları tebliğ edilmediği için Karaçöl ve Akkaş'ın hakim ve savcılık görevleri devam ediyor. Bu sebeple söz konusu yakalama kararının hukuksuz ve geçersiz olduğu belirtiliyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde