Savcı Bharara’da siyasetçi dosyası var

Savcı Bharara’da siyasetçi dosyası var

Reza Zarrab’ı tutuklatan savcı Preet Bharara’da 3 dosya bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de siyasetçiler ile ilgili.

Savcı Bharara’da siyasetçi dosyası var
16px
24px
24.06.2016 08:43
ABONE OLgoogle
Gazeteci İlhan Tanır, Özgür Gündem gazetesi için kaleme aldığı yazıda Reza Zarrab dosyasının bilinmeyenlerini anlattı. Zarrab ile ilgili New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’nda Zarrab ve ortakları, Zencani ve ortakları ile uluslarası siyasi ve ticari aktörler şeklinde 3 ayrı dosya olduğunu söyledi.

Zarrab davasının ilk başta İran’a karşı ambargoyu deldiği için yakalanan bir Türkiye vatandaşı işadamı ve 2 firari sanık olarak intiba oluşturduğunu aktaran Tanır, zaman geçtikçe Zarrab davasının Türkiye’de siyaset, iş, spor ve bankacılık sektörünü de kapsayan dev bir çark olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

‘ULUSLARARASI SUÇ ÖRGÜTÜ ORTAYA ÇIKARILACAK’

Tanır sözlerini şöyle sürdürdü: “New York Güney Bölgesi başsavcılık cephesine bakarsak, ilk günden itibaren savcılığın bu soruşturmayı uluslararası bir suç örgütünü açığa çıkarmak ve yargılamak üzerine kurduğunu görüyoruz. Zarrab’ın, Amerikan kolluk kuvvetlerince 2010 yılından beri takip edildiği belirtilmişti. 17 ve 25 Aralık dosyalarına rağmen Amerikalılar kendi soruşturmaları ile ilgili renk vermediler. Muhtemelen, bu denli uzun süre sadece izlemesi ve herhangi bir şekilde hamle yapılmamasının sebebi ise tüm ağı çözebilmek.”

3 AYRI DOSYA BULUNUYOR

Başsavcılıkta Zarrab ve ortakları, Zencani ve ortakları ile uluslarası siyasi ve ticari aktörler diye 3 ayrı dosya bulunduğunu kaydeden Tanır, “Zarrab ve ortakları kısmı sadece Türkiye’yi ilgilendirmiyor; diğer iki dosyada da yine Türkiye’den isimler var. Önümüzdeki ay, başsavcılığın Türkiye’yi ve bölge ülkelerini sarsacak bazı yeni bilgilere sahip olması bekleniyor. Muhtemelen 5-6 Ağustos’ta Türkiye ve diğer ülkelerden isimlerin de geçtiği ses getirecek belgeler görebiliriz. Zarrab davası bitmiyor. Henüz başlıyor” ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde