Sarphan'ın batık KC Group'la ortaklığı var mı?

Sarphan'ın batık KC Group'la ortaklığı var mı?

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Alaattin Akar’ın yaptığı Sarp Group'un batık KC Grup'la bağlantısı ne?

Sarphan'ın batık KC Group'la ortaklığı var mı?
16px
24px
01.01.2015 14:14
ABONE OLgoogle
Sarphan İnşaat, İstanbul Finans Merkezi alanında 518 konut, ofis ve rezidanstan oluşan bir gökdelenin inşa ve satışına devam ediyor.
 
Projenin arsa sahibi ve hasılat ortağı TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO. Sarphan İnşaat’ın genel koordinatörü Vekalet Kaba, dün emlak muhabirleriyle yaptığı toplantıda, 164 milyon lira hasılat öngörüsü ve Emlak Konut’a hasılattan 37,5 milyon liralık pay verme karşılığında ihalesini kazandıkları bu projede cirolarının, 4 kat artışla 600 milyon liraya ulaşacağını açıkladı. 

Kaba, Emlak Konut’un payının da ciroya bağlı olarak 4 kat artacağını (150 milyon lira olacağını) ifade etti. “Bütün hasılat projeleri mi böyle, oranlar dörde katlıyor mu?” sorusuna karşılık ise Vekalet Kaba şunları söyledi: “Bizim buraya tabii özel bir durum oldu. Bölgenin finans merkezi olması durumuyla da dörde katlaması söz konusu oldu. Sadece bölge olarak da düşünmeyin. Arazide ilk öngördüğümüz projemizin çok üzerinde bir proje yaptık. Bu hasılatı da artırdı.” Projenin maliyetiyle ilgili olarak da Kaba, “Maliyeti arsayla birlikte 450-500 milyon lira civarında. Proje yüzde 10-15’ler mertebesinde kâr normaldir.” dedi. Kaba, ilk satışa çıktıklarında 4.500 lira olan metrekare fiyatların şu anda 8-9 bin lira olduğunu söyledi. Samsun Canik, Eskişehir Odunpazarı, Diyarbakır Üçkuyular ve Gebze’de 4.500 konutluk taahhüt işlerinin devam ettiğini belirten Kaba, bunların inşasının yüzde 80 oranında bittiğini dile getirdi. Kaba, 2013‘te 5 bin konutluk taahhüt işi almayı planladıklarını kaydetti.

KC KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Alaattin Akar’ın yaptığı Sarp Group İnşaat şirketiyle ilgili olarak, eski KC müşterilerinin internet ortamında yaydığı bazı konular da toplantıda gündeme geldi ve Vekalet Kaba bu konuda da açıklamalar yaptı. Bir internet sitesi muhabirinin, “KC Grup’la bir bağlantınız var mı? Tebernüş Kireçci com.tr’ye çok geliyor o soru.” sorusu üzerine Vekalet Kaba şu cevabı verdi: 

“Bizim herhangi bir bağlantımız yok. Yani firma olarak bir organik bağlantımız yok. Ama bütün firmalarla nasıl herhangi bir x firmasıyla bağlantımız varsa sonuçta onlar da bir müteahhittir. Ama herhangi bir bağlantımız yok onunla ilgili.” “Sarphan’ın sahibi kim? KC’nin eski ortağı değil mi Alaaddin Bey?” sorusu üzerine ise Kaba, “O sadece kardeş. Herhangi bir ortaklık yapısı yok.” cevabını verdi. Vekalet Kaba, “KC’de bir ortaklığı var mıydı Alaaddin Bey’in?” sorusunu ise şöyle cevapladı: “Alaaddin Bey’in orada bir ortaklığı yoktu. Herhangi bir ortaklığı söz konusu değil. Onunla ilgili bazı çevreler onu kendilerine göre bir menfaat doğrultusunda çıkartmak için belki öyle bir şey çıkartıyor. Onunla herhangi bir bağlantımız yok.”

İbrahim Balta/Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde