Sarıgül'ün medya danışmanı 'Terör'den gözaltında

Sarıgül'ün medya danışmanı 'Terör'den gözaltında

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırılarının ardından yazar Cem Mumcu ve Sarıgül'ün sosyal medya danışmanlığını yapan Mücahit Avcı hakkında gözaltı kararı verildi.

Sarıgül'ün medya danışmanı 'Terör'den gözaltında
16px
24px
12.12.2016 15:05
ABONE OLgoogle

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırılarının ardından yazar Cem Mumcu ve Sarıgül'ün sosyal medya danışmanlığını yapan Mücahit Avcı hakkında gözaltı kararı verildi. İçişleri Bakanlığı 235 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. CHP İstanbul İl Başkanlığı, terör propagandası gerekçesiyle göz altına alınan Mücahit Avcı'nın CHP ile kurumsal bir ilişkisinin bulunmadığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, "terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle 235 kişinin gözlatına alındığını açıkladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütüne yönelik olarak, 11 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen toplam 235 kişi gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Terör saldırı için ''oh olsun size'' diyen hainler yakalandı

SARIGÜL'ÜN SOSYAL MEDYA DANIŞMANI GÖZALTINDA

Mustafa Sarıgül'ün Sosyal Medya Danışmanı Mücahit Avcı da gözaltına alınan isimler arasında. Avcı, gözaltına alındığı haberini Twitter'daki hesabından duyurdu.

Beşiktaş'taki terör saldırıları ardından attığı bir tweet nedeniyle gözaltına alındığını yazan Avcı, "Ülkede terör istihbaratı değerlendirilmeyip, aktrollerin ihbarları değerlendirildiği için gözaltına alındım. Bir müddet görüşemeyebiliriz" diye yazdı.

Avcı, "Bu devran böyle gitmez! Gözaltına alsanız da, idam sehpaları kursanız da size Türkiye Cumhuriyeti'ni yıktırmayacağız" ifadelerini kullandı.

[Haber görseli]

CEM MUMCU HAKKINDA GÖZALTI KARARI VAR

Sabah gazetesi, yazar Cem Mumcu hakkında da gözaltı kararı bulunduğunu bildirdi. Sabah'ın haberinde, terör polislerinden oluşan bir ekip kurulduğu belirtilerek, "Cem Mumcu aranıyor" ifadelerine yer verildi.

Cem Mumcu ve Mücahit Avcı saldırı sonrası attıkları tweetler nedeniyle Yenişafak tarafından "sosyal medya provokatörleri" diye nitelendirilmişti. Yenişafak, Mirgün Cabas'ı da bu isimler arasında birinci sayfasından hedef göstermişti.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Beşiktaş’taki terör saldırıları sonrasında sosyal medya platformu Twitter’dan yaptığı açıklamalar nedeniyle bugün gözaltına alınan Mücahit Avcı'nın CHP ile kurumsal bir ilişkisi yoktur. Adı geçen şahsın 2014 Yerel Seçimleri’nde bazı belediye başkan adaylarına şahsi sosyal medya danışmanlığı görevinde bulunduğu belirlenmiştir. İnternet medyasına "CHP’nin sosyal medya danışmanı" şeklinde yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde