Sarıgül'ün ifadesi savcıyı şok etti

Sarıgül'ün ifadesi savcıyı şok etti

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Beni ve ailemi ölümle tehdit etti" dedi. Bunun üzerine Mustafa Sarıgül şüpheli sıfatıyla savcıya gitti. Suçlamaları reddetti. Şunları söyledi:

Sarıgül'ün ifadesi savcıyı şok etti
16px
24px
30.01.2015 08:33
ABONE OLgoogle
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Beni ve ailemi ölümle tehdit etti" dedi. Bunun üzerine Mustafa Sarıgül şüpheli sıfatıyla savcıya gitti. Suçlamaları reddetti. Şunları söyledi: Hayri Bey'i başkanlığa bizzat ben önerdim. İstifa mektubunu kendisi yazıp verdi. Hayri Bey'in davetiyle ABD'ye gittim. Tehdit değil sitem ettim!

Biçare Sarıgül CHP'de sular durulmadı. İstanbul'un merkezindeki Şişli'nin eski ve yeni başkanları kapıştı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eşi Nazlı İnönü, Sarıgül Ailesi'ni suçladı. İnönü çifti, Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ve oğullarını ölümle tehdit ettiğini açıkladı. İddialar üzerine savcılık soruşturma başlattı. Mustafa Sarıgül "Şüpheli", oğlu Emir Sarıgül ise "tanık" olarak savcıya çağrıldı. Ve Mustafa Sarıgül 26 Ocak'ta savcıya gidip hakkındaki iddiaları cevapladı.

Savcıya, "Büyük bir vefasızlık, ihanet ve iftira ile karşı karşıyayım" şeklinde bir açıklama yaptı. İşte TAKVİM'in ele geçirdiği o ifade: 

Hayri İnönü'yü başkanlığa bizzat ben önerdim. Ancak Hayri Bey başkan olduktan sonra 29 meclis üyesine danışmadan yönetimi değiştirdi. Bu nedenle meclis grubu ve İnönü arasında gerginlik yaşandı. Meclis üyeleri de benden İnönü ile görüşme yapmamı istedi. Hayri Bey'i birkaç kez aradım, ama ulaşamadım. Sonra kendisinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürü Tuncay Ceylan ile birlikte olduğunu öğrendim. Bunun üzerine Tuncay'ı arayarak İnönü'yü telefona istedim. Kendisine görev değişikliklerini belediye meclis grubunun bilgisi dâhilinde yapmasının doğru olmadığını söyledim. 

ÖZEL KALEMİNE TALİMAT VERDİ 

Bu görüşmeden 15 dakika sonra Aydın Ayaydın beni aradı. "Hayri ile birlikteyim. Senden randevu istiyor" dedi. Ben de Ankara Angora'daki evimde olacağımı, Hayri Bey'in kahvaltıya buyurabileceğini belirttim. Hayri Bey geldi, bana Şişli'de görevden aldırdığı müdürle ilgili yanlış yaptığını söyledi.

Emir Sarıgül'ün eski yetkilerini ve müdürlerin göreve tekrar iadesi için özel kalem müdürüne talimat verdiğini belirtti. Ancak artık başkanlık yapmayacağını söyledi. Ben de kendisine "Devam et, ne gerekiyorsa sana her türlü katkıyı sunmaya hazırım" dedim. Bu sırada bana bir zarf uzattı. "Burada istifa dilekçem var. Senden ricam bu zarfı Şişli Kaymakamlığı'na teslim et. Ben yarın ABD'ye gidiyorum sen de müsait olursan gel" dedi ve gitti. O gittikten sonra zarfı açıp baktım. Şişli Kaymakamlığı'na hitaben yazılmış istifa dilekçesi vardı. Hayri Bey ile yaptığımız bu görüşmede kendisini hiçbir şekilde tehdit etmedim. Asla ve asla Amerika'da bulunan çocukları ya da eşi ile ilgili bir beyanda bulunmadım. Hatta kendisinin daveti üzerine ABD'ye gittim. Orada kendisiyle sohbet edip vakit geçirdik. Kendisine davet için teşekkür edip ayrılırken Aralık ayı başında Almanya'da olacağımı, kendisine de benim misafirim olmasını teklif ettim. 

HÜRRİYET'TEKİ YALAN 

Aralık ayında Almanya'ya gittim. Hayri Bey de geldi. Birlikte sohbet edip yemek yedik. Hatta çekilmiş fotoğraflarımız da mevcuttur. İddia edildiği gibi tehdit olayı söz konusu olsa Hayri Bey Almanya'ya gelir ve beraber fotoğraf verir mi? Hürriyet Gazetesi'nde Nazlı İnönü'nün gerçek dışı beyanlar içeren bir röportajı çıktı.

Kocasını belediye başkan adayı gösterdiği için bana defalarca teşekkür eden bayan Nazlı İnönü'nün açıklamalarını büyük bir hayret, şaşkınlık ve üzüntü ile okudum. Makamdan sonra nasıl bu hale geldiler anlamış değilim. Büyük bir vefasızlık, ihanet ve iftira ile karşı karşıyayım. Nazlı İnönü'yü defalarca aradım. Ancak ulaşamadım. Ben de bunun üzerine "Benim çocuklarım mutsuz uyudu, sizinkiler mutlu olsun" şeklinde bir mesaj attım. Bu tamamen bir iyi niyet temennisidir. 

YALANLADI

Mustafa Sarıgül ifadesinde, CHP Milletvekili İhsan Özkes'in arabuluculuğunu da şöyle anlattı: ABD gezisinden 2 hafta sonra Şişli haberleri patlak verdi. Bunun üzerine Kemal Bey, İhsan Özkes'i görevlendirdi. Ben de Özkes ile görüştüm. Hayri Bey'in istifa mektubunu kendisine ilettim. İnönü'nün ikna edilmesini istedim. İhsan Özkes daha sonra bizleri İstinye Park'ta bir araya getirdi. Hayir Bey, "Mustafa Sarıgül'ün bana bir tehdidi olmadı" dedi. Bunun üzerine Özkes, Özkes mektubu yırttı. Daha sonra Hayri İnönü, Emir Sarıgül ve İhsan hoca ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun huzurunda bir görüşme yaptı. Hayri Bey bu buluşmada da Emir Sarıgül veya Mustafa Sarıgül tarafından tehdit edilmediğini söyledi. 

MAFYA TUTTU

Şişli krizinin fişini Hayri İnönü'nün eşi Doç. Dr. Nazlı İnönü çekmişti. Nazlı Hanım, Hürriyet'e verdiği röportajda şunları söylemişti: "Eşim belediyede bazı değişiklikler yapmıştı. Bu nedenle Mustafa Sarıgül bizi tehdit etti. ABD'de yaşayan oğullarımız için New York'ta 750 bin dolara mafyadan adam tuttuğunu söyledi. Onun üzerine eşim apar topar ABD'ye gitti. Cep telefonumdan bana 'Benim çocuklarım uyumadılar, mutsuzlar. Seninkiler mutlu olsun...' şeklinde bir mesaj attı."

Nazlı İnönü'den sonra Hayri Bey de suskunluğunu bozmuştu. Onun iddiaları da vahimdi: Mustafa Sarıgül 'Senin, eşinin ve çocuklarının kemiklerini kimse bulamayacak' dedi. Sonra zorla istifa yazısını imzalattı. İhsan Özkes'in aracılığıyla İstinyePark'ta Sarıgül ile buluştuk. Özkes, Ankara'da Sarıgül'e verdiğim istifa mektubunu cebinden çıkarıp yırttı. 

 Dilek Yaman/Takvim
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde