Sarayda neler oluyor? İki damat mükayesesi

Sarayda neler oluyor? İki damat mükayesesi

Sarayda iki damat mukayesesi yapılıyor. Berat Albayrak'ın her işe karışıp müdahale ettiği konuşulurken yeni damat (Sümeyye Erdoğan'ın eşi) Selçuk Bayraktar'ınsa....

Sarayda neler oluyor? İki damat mükayesesi
16px
24px
21.01.2017 11:04
ABONE OLgoogle

Ahmet takan'ın yazısı

Bir süredir mecbur sebeplerden dolayı ara vermek durumunda kaldık.

Biliyorum, çok merak ediyorsunuz saray kulislerini. Başbakan Binali Yıldırım'ın bile bilemediği R. Erdoğan-Doktor Devlet Bahçeli mutabakatları falan filan... Onlardan bahsetmeyeceğim.. O cephede, işler yolunda her şey planlandığı gibi tıkır tıkır gidiyor.

Sarayda Erdoğan'ın ekipleri arasında kıyasıya bir kapışma var.  

Başbakanlıktan azledilen Ahmet Davutoğlu döneminde Başbakanlık danışmanları ile saray danışmanları birbirlerini yerdi. Şimdi sarayda, iç odalardan çok yoğun kapışma haberleri alıyoruz. Madde madde gidelim;

* Sarayda, R.Erdoğan'ın yakın adamları "Amerikancılar", "AntiAmerikancılar" olarak ikiye bölündü. Birbirlerini yok etme savaşı içine girdiler.

* Başbakan Binali Yıldırım ile damat Enerji Bakanı Berat Albayrak arasındaki soğukluk hâlâ devam ediyor. "Berat Albayrak hâlâ Binali Yıldırım'ı dinlemiyor. Kendi başına işler yapıyor" deniyor.

* Sarayda iki damat mukayesesi yapılıyor. Berat Albayrak'ın her işe karışıp müdahale ettiği konuşulurken yeni damat (Sümeyye Erdoğan'ın eşi) Selçuk Bayraktar'ın hiç ortalarda gözükmediği, etliye sütlüye karışmayıp sadece kendi işleri ile meşgul olduğu söyleniyor. Ama ekleniyor; "Sümeyye Hanım her işe müdahil olmaktan geri durmuyor..."

* Yukarıda, "Amerikancılar" ile "AntiAmerikancılar" demiştik. Bu kapışmada, "Amerikancı" olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın başta olmak üzere bazı üst düzey bürokratların saraydan tasfiye edileceği ileri sürülüyor. Kalın'ın yurt dışı bir göreve atanacağı iddia ediliyor. Söylentiler arasında son zamanlarda büyük tepkiler alan özel kalem müdürü Hasan Doğan'ın da gidici olduğu var. Doğan'ın, Erdoğan'ın eski gözdelerinden Ankara milletvekili Ali İhsan (Mücahit) Aslan'ın adamı olduğu ve bu yüzden uzaklaştırma alacağı  konuşuluyor.

* Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'ya da gidici gözüyle bakılıyor. Efkan Ala ekibinden Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın yıldızı parlıyor. Bu göreve getirilebileceği söyleniyor.

* R. Erdoğan-Doktor Devlet Bahçeli'nin ittifakı ile sarayda MHP tandanslı bürokratlara da yer açılacağı kulisler arasında. Sarayın taşeronlara devrettiği hizmetler de dahil...

Sarayda başka karışıklıklar da var ama hepsi bir günde olmaz. İleriki yazılara... Yeri geldiğinde!..

Kaynak: Yeniçağ gazetesi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde