Saray'dan kritik görüşme sonrası ilk açıklama

Saray'dan kritik görüşme sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Davutoğlu'nu kabul etti. Görüşme yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü.

Saray'dan kritik görüşme sonrası ilk açıklama
16px
24px
04.05.2016 20:44
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki haftalık olağan görüşme, yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü.

Erdoğan ve Davutoğlu'nun normalde her Perşembe yaptıkları haftalık olağan görüşmesi ani bir kararla bugün saat 18:00'e alınmış, bu da kritik görüşmede AK Parti genel başkanının geleceğinin konuşulacağı beklentilerini artırmıştı. 

Görüşme 40 dakika gecikmeyle 18:40'ta başladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme, 1 saat 40 dakika sürdü.

BEŞTEPE'DEN AÇIKLAMA

Beştepe'den kritik görüşmeyle ilgili ilk açıklama geldi. Yapılan ilk açıklamada "Haftalık olağan görüşme sona erdi" denildi.

AK Parti'de aylık olarak yapılan ve kongreden sonra partinin en üst karar alma organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Cuma günü yaptığı toplantıda partideki atama/görevden alma yetkisini Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'ndan alarak tekrar MKYK'ya vermişti.

Kararın ardından da hem Davutoğlu hem de Erdoğan'dan makam referanslı açıklamalar gelmişti.

Dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Davutoğlu, "Biz başka partiler gibi değiliz, biz siyasi menfaat peşinde koşanlardan değiliz. Bizim derdimiz Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmaktır" ifadelerini kullanmıştı.

"Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi, ne görev yaptığınızı unutmamanızdır" diyen Erdoğan da bugün muhtarlara yaptığı konuşmada, "Makamlar insanlara hizmet için bir araçtır. Kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır. Türkiye bu niyetle çalışan kadrolara sahip olduğu dönemde tarihi atılımlar yapmıştır. Milletimiz her iki örneği de gördüğü için karşısına çıkanların notunu hemen ve isabetle vermektedir" diye konuşmuştu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde