Sanko Holding'den yeni bir yatırım daha..

Sanko Holding'den yeni bir yatırım daha..

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve kardeşlerinin ortaklığı ile kurulan yeni şirket jeotermal enerji kaynaklarına yatırım yapacak.

Sanko Holding'den yeni bir yatırım daha..
16px
24px
27.04.2017 07:44
ABONE OLgoogle

Sanko Holding, Anadolu’nun en güçlü gruplarından biri. Tekstil, enerji, çimento, inşaat, gayrimenkul, ambalaj ve iş makinaları alanında faaliyet gösteren Holding 14 bin kişi istihdam ediyor.

Gaziantep merkezli Holding her ne kadar tekstilci olarak bilinse de son yıllarda enerji sektörüne de ciddi yatırımlar yapıyor. 1997 yılında grup şirketlerinin enerji ihtiyacını karşılamak için kurulan Sanko Enerji bugün sektörün önemli yatırımcı şirketlerinden biri haline geldi. 

Konukoğlu dün söz verdi, bugün harekete geçti

Sanko Enerji, bugüne kadar 1.2 milyar dolarlık yatırım yaparak gerçekleştirdiği altı hidroelektrik ve iki rüzgar santrali ile toplam 683 MW kurulu güçle yenilenebilir kaynaklardan yılda 2.1 milyar kWh enerji üretiyor.

Sanibey Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Cevizlik Hidroelektrik Santrali, Çatalca Rüzgar Santrali, Kalkandere Hidroelektrik Santrali, Kızılağaç Hidroelektrik Santrali, Koçlu Hidroelektrik Santrali, Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Hilal Rüzgar Santrali gibi önemli yatırımlara imza attı. Sanko Enerji, önümüzdeki yıllarda da 1.5 milyar dolarlık yatırım yaparak elektrik üretim kapasitesini bin 683 MW'a çıkartarak yılda 10 milyar kWh elektrik üretmeyi hedefliyor.

Konukoğlu'na şok! Dev HES yatırımına veto

Şimdi bu hedef doğrultusunda hamlelerini yapmaya başladı. Geçen hafta Sanko Jeotermal Enerji ismiyle yeni bir şirket kuruluşu gerçekleşti. Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve kardeşlerinin ortaklığı ile kurulan yeni şirket jeotermal enerji kaynaklarına yatırım yapacak. Şirket çok yeni. Yatırımın nerede yapılacağı bilgilerine ulaşamadık. Ancak duyumlarımıza göre Türkiye’nin her bölgesinde yatırım yapmayı planlıyorlarmış.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde