Sandıktan çıktı! Türkiye'nin ilk süpermarket zinciri geri döndü

Sandıktan çıktı! Türkiye'nin ilk süpermarket zinciri geri döndü

Sabancı Holding ve Carrefour iştiraki CarrefourSA, Türkiye'nin ilk süpermarket zinciri Gima’yı, doğduğu şehir Ankara’da yeniden hizmete açtı.

Sandıktan çıktı! Türkiye'nin ilk süpermarket zinciri geri döndü
16px
24px
30.05.2017 14:00
ABONE OLgoogle

Hipermarket zinciri Gima bir dönemin alanındaki en iyi markalarından biriydi. Fiba Holding’in patronu Hüsnü Özyeğin, 2005 yılında Gima’yı CarrefourSA’ya satmıştı. Bir süre CarrefourSA bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gima’lar zaman içinde kapatıldı.

CarrefourSA, Türkiye'nin ilk süpermarket zinciri olarak Gima’yı ilk açıldığı şehir olan Ankara’da yeniden tüketicileriyle buluşturdu. Duyduğumuza göre, Gima’lar özellikle Anadolu’da kullanılacakmış.

CarrefourSA Genel Müdürü Z. Hakan Ergin, Süper – Gurme – Mini Satış Direktörü Ayten Erçevik ve İcra Kurulu Üyeleri’nin katılımıyla Ankara’nın Keçiören ilçesi Kuyubaşı semtinde tüketicilerin yoğun ilgisiyle açılan Gima, 700 metrekare alanı ile taze gıdanın adresi olacak.

Efsane Gima markası geri mi dönüyor?

Z. Hakan Ergin: “Gima’yı yeniden müşterilerimizle buluşturmaktan gurur duyuyoruz” 

10 sene sonra tekrar Ankara’da faaliyete geçen Gima hakkında açıklamalarda bulunan CarrefourSA Genel Müdürü Hakan Ergin, şöyle konuştu: 

“Gima, Ankaralılar için duygusal bağa sahip bir oluşum. Ankara’dan doğmuş ve Türkiye geneline yayılmış olan böylesi büyük bir markayı yeniden tüketicilerle buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Uzun zamandır tüketicilerimizden bu yönde talepler alıyorduk. Tüketicisini dinleyen bir marka olarak Gima’yı yeniden ve yine ilk kez Ankara’da hizmete açmaya karar verdik. Kuyubaşı'nda hizmete giren Gima'nın performansını gözlemleyip, tüketicilerimizden değerlendirmeler aldıktan sonra atacağımız adımları şekillendireceğiz.”

İLK KEZ ONLINE SİPARİŞİ BAŞLATTILAR

Keçiören Kuyubaşı’nda açılan Gima’nın temelleri 1956 yılında Ankara’da atıldı. Türkiye’nin ilk ulusal süpermarketi olan Gima’nın 1996 yılında çoğunluk hisseleri ve yönetimini Fiba Holding satın aldı.

Şirket 2005 yılında Endi ile birlikte CarrefourSA tarafından satın alındı ve 10 Haziran 2007 tarihinde CarrefourSA Expres adını alarak kapandı. Gima’nın kapanmadan önce Türkiye’de 30 ilde 76 mağzası bulunuyordu.

Gima, 1996 yılından itibaren ilk defa market alışverişlerinde kendi kredi kartı olan Supercard’ı kullanmaya başladı.

Supercard sahibi olan insanlar Türkiye’de ilk defa taksitli alışveriş yapmaya başladılar. Gima 1999 yılında, Türkiye’de ilk kez online satış gerçekleştiren market oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde