Sakıp Ağa vefatının 13'üncü yılında mezarı başında anıldı

Sakıp Ağa vefatının 13'üncü yılında mezarı başında anıldı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum iş adamı Sakıp Sabancı, vefatının 13'üncü yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Sakıp Ağa vefatının 13'üncü yılında mezarı başında anıldı
16px
24px
10.04.2017 12:22
ABONE OLgoogle

Sabancı ailesine ait aile kabristanlığında düzenlenen törene merhum Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı, kızı Sevil Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, Sabancı Topluluğu üst düzey yöneticileri ve dostları katıldı. Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi idarecileri ve öğrencileri de törende hazır bulundu.

“O, TÜRKİYE’NİN SAKIP AĞASIYDI”

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, törende yaptığı konuşmada Sakıp Sabancı’yı aradan geçen bunca yıla rağmen ilk günkü gibi özlediklerini ve andıklarını belirterek, şunları söyledi:

“O, Türkiye’nin Sakıp Ağasıydı. Birlikte çalışmış, çalışmamış herkesin ortak hissi şudur ki; Sakıp Bey ilham veren, liderlik vasfıyla etkileyen ve çalışma azmiyle dolu bir insandı. Paylaşmak, şeffaflık onun çok sevdiği onu Sakıp Sabancı yapan özellikleriydi. Hayatı boyunca bize samimiyetin ve tevazuunun ne kadar önemli olduğunu anlattı. Bize güven unsurunu aşıladı. ‘Dost olun, arkadaş olun, dostunuz olsun, arkadaşınız olsun’,  ‘İnsan sevdikçe ve sevildikçe mutlu olur’ sözü ilk günkü gibi halen kulaklarımızda.”

“BUGÜN ARAMIZDA OLSAYDI TÜM ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYARDI”

“Sakıp Bey sanattan eğitime her alanda önemli çalışmalara öncülük etti. İhtiyaç sahiplerine elini uzattı ve destek oldu. Sabancı Topluluğu’nun 60 binden fazla çalışanı aynı bilinç ve duyarlılıkla onun açtığı bu yolda başarıyla yürüdü ve yürümeye de devam ediyor. Çalışkanlığı ve vizyonuyla toplumumuzun gurur kaynağı olan, hepimize daha iyisini yapmamız için ilham veren Sakıp Bey, bugün aramızda olsaydı tüm çalışanlarımızla gurur duyardı. Kendisini özlemle ve rahmetle anıyoruz.”

KURAN-I KERİM OKUNDU

Anma töreni, Göçmen’in konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Yapılan duaların ardından mezara aile üyeleri tarafından kırmızı karanfiller bırakıldı. Törenin sonunda katılımcılara mevlit şekeri ikram edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde