Sahrap Soysal Büyükyalı’da, tasavvuf kültürünün lezzet sırlarını paylaştı!

Sahrap Soysal Büyükyalı’da, tasavvuf kültürünün lezzet sırlarını paylaştı!

Büyükyalı İstanbul, ‘İyi Yaşam Kulübü’ etkinlikleri kapsamında, ünlü yemek kültürü uzmanı ve deneyimli aşçı Sahrap Soysal’ı ağırladı.

Sahrap Soysal Büyükyalı’da, tasavvuf kültürünün lezzet sırlarını paylaştı!
16px
24px
22.03.2017 16:59
ABONE OLgoogle

Sakinlerine ve ziyaretçilerine her anlamda “iyi bir yaşam” sunmayı hedefleyen Büyükyalı İstanbul, ‘İyi Yaşam Kulübü’ etkinlikleri kapsamında, ünlü yemek kültürü uzmanı ve deneyimli aşçı Sahrap Soysal’ı ağırladı. “Tasavvufta Yeme İçme Kültürü ve Sofra Adabı” temasıyla düzenlenen buluşma, kahvaltı ikramıyla başladı.
 
Tasavvuf kültürünün sırlarının ve sofra adabının inceliklerinin paylaşıldığı etkinlikte Soysal, tuz, ekmek ve suyun bu kültürde ayrı bir önemi olduğuna değinerek;  “Tasavvufta tuz; adalet, fazilet ve dengeyi simgeler, sofraya ilk olarak tuz, ekmek ve su getirilir. Yola gidecek olan kişiye tuzlu su içirilerek öğütte bulunulur. Çünkü tuz, kalpteki hiddet ile inadı yok eder, su ise kin ve hasedi söndürür.” dedi.
 
Helvayı, Türk mutfak kültürünün en törensel yemeği olarak tanımlayan Soysal, konuklara özel olarak hazırladığı şekersiz helva ve Büyükyalı’nın musluklarından akan sodayla pişirilen keşkek ikram etti.
 
Dünyanın hiçbir yerinde yemeklere “imam bayıldı, sakal çarpan çorbası, analı kızlı gibi isim verme kültürü olmadığına ve bunun büyük bir zenginlik olduğuna dikkat çeken Sahrap Soysal, “Derviş Sofraları” isimli ödüllü kitabını imzalayarak konuklara hediye etti.
 
Büyük ilgi gören etkinliğe katılanlar, projeyi yerinde görerek satış ekibinden detaylı bilgi alırken, Büyükyalı’nın lüksü yeniden tanımlayan 4 farklı konseptteki 4 örnek dairesini de gezme fırsatı da yakaladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde