Sahil bandında metrekare fiyatı 25-30 bin TL oldu

Sahil bandında metrekare fiyatı 25-30 bin TL oldu

Zeytinburnu Kazlıçeşme sahilde bölgenin en büyük projesi olarak yapılan Büyükyalı projesinde 3. etap satışa çıktı. Daha çok yatırımcı ve gençleri hedefleyen yeni etapta 259 daire yer alıyor.

Sahil bandında metrekare fiyatı 25-30 bin TL oldu
16px
24px
12.05.2017 07:06
ABONE OLgoogle

Zeytinburnu Kazlıçeşme sahilde 111 dönüm üzerinde Emlak Konut güvencesiyle Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat tarafından inşa edilen Büyükyalı projesinde 3. etap satışa çıktı.

259 adet 1+1 ve 2+1 evlerden oluşan yeni etapta metrekare fiyatları 10 bin TL ile 15 bin TL’den başlıyor. Gün Kapı etabında özellikle gençler ve yatırımcılar hedefleniyor. 7 ay önce satışa çıkan ve 870 adet dairenin olduğu iki etabın yüzde 30’ satılmıştı. 4 etap tamamlandığında 1700-1800 konuta erişecek projede teslimler ise 2019’un Şubat ayında başlayacak.

‘Gün Kapı’sı 746 bin TL’den açıldı

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Büyükyalı İstanbul’un 1+1 ve 2+1 evlerden oluşan Gün Kapı etabında fiyatların 746 bin TL’den başladığını söyledi. Lansmana özel bir kampanya başlattıklarını belirten Akbalık, mevcut ödeme koşullarına ek olarak Ramazana kadar peşin alımlarda yüzde 8’lik bir indirim sunduklarını kaydetti.

259 konuttan oluşan Gün Kapı etabında daire büyüklükleri 55 ile 135 metrekare arasında değiştiğini söyleyen Akbalık, "Özellikle yatırımcıların isteğiyle bu etabın satışını eylülden mayısa çektik. Home ofis olarak kullanılmaya uygun bu etabımızın gençler için de çok uygun” diye konuştu.

Organik pazar da olacak

Büyükyalı’nın T-Concept yaklaşımı hakkında bilgi veren Akbalık, “T-Concept ile nitelikli aktivitelerin gerçekleştirilebileceği yaşam alanları sunuluyor. Büyükyalı’da organik pazardan spor alanlarına çiçekçiden kültür sanat merkezine uzanan grenim bir yelpazede yeni yaşam alanı oluşturuyoruz” açıklamasında bulundu. İlk iki etabın kaba inşaatının temmuzda biteceğini açıklayan Ahmet Akbalık, projeden kendine ve kızına birer daire aldığını da belirtti.

Bölge 5 yıl içinde yüzde 100 değerlenecek

Büyükyalı projesi, kışın soğuk havalarda, daha eve gelmeden evi ısıtma, eve doğru yola çıkıldığında fırındaki yemeği pişirebilme ya da yazın seyahat dönüşü evi istenildiği gibi soğutma, saklanabilen mutfak masaları, soda akan musluklar gibi detaylara sahip. Projenin yapıldığı bölgede Zeytinburnu Belediyesi tarafından bağımsız araştırma şirketlerine yaptırılan araştırma sonuçlarına göre, Zeytinburnu metro istasyonu, Zeyport Limanı gibi altyapı projeleri tamamlandığında; 5 yıl içerisinde sahil bandında yüzde 100’ün üzerinde bir değer artışı gerçekleşmesi bekleniyor.

Sahil bandında metrekare fiyatı 25-30 bin TL oldu

Ahmet Akbalık, Büyükyalı’nın yer aldığı sahil bandına bakıldığında metrekare fiyatlarının 25-30 bin TL civarında, iç kesimlerde ise 10-12 bin TL seviyelerinde olduğunu belirterek “Biz ise semt kurma iddiasıyla yola çıktığımız Büyükyalı’da farklı bütçelere yönelik bir çok alternatif sunuyoruz. Gün Kapı etabı da bu anlamda önemli fırsatlar sunuyor. Bu nedenle şimdi Büyükyalı ve Gün Kapı evlerinin tam zamanı diyoruz” ifadelerini kullandı.  Leyla İlhan/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde