Şahenk restoran işinden kazandığı parayı ilk kez açıkladı

Şahenk restoran işinden kazandığı parayı ilk kez açıkladı

Son dönemde restoran ve gıda alanına yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, bu işlerden ne kadar kazandığını ilk kez açıkladı...

Şahenk restoran işinden kazandığı parayı ilk kez açıkladı
16px
24px
25.08.2014 11:34
ABONE OLgoogle
Yeme-içme sektörünün önde gelen isimlerinden olan işadamı Ferit Şahenk, sektörde 400 milyon dolar ciro çektiğini açıkladı

İşadamı Ferit Şahenk, isim yapmış kaliteli restoranları satın almasıyla biliniyor. Kısa sürede yeme-içme sektöründe büyük şöhrete ulaşan Ferit Şahenk emin adımlarla sektörde ilerlemeyi sürdürüyor.
 
Hürriyet yazarı Vahap Munyar, Cumhurbaşkanlığı veda resepsiyonunda karşılaştığı Ferit Şahenk'e birkaç soru sordu. İşte mini röportajın detayları:
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşinin veda resepsiyonunda Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’e gıda-restoran işlerindeki son durumu sordum:

- Yeni alımlar düşünüyor musunuz?

- Aldıklarımızı ortaklarımızla birlikte özümseme, daha iyiye taşıma ve büyütme üzerinde çalışıyoruz. Hem Türkiye’de, hem de dünyada çok iyi restoran markalarına ortak olduk. Dubai’de Nus’ret, New York’ta Zuma açacağız.
 
- Bu sektördeki cironuz ne kadara ulaştı?

- 400 milyon dolar.

- Bazı alımları yapmadan önce de cironuz o boyuttaydı diye biliyorum.

- Kendi payımıza düşeni söyledim. Ortaklarımızın payına düşenle birlikte 600-700 milyon dolara ulaşıyor. İnşaat, otomotiv, banka derken, restoran işi de Doğuş’un ana sektörleri arasındaki yerini aldı...
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde