Sabancı'nın Alman ortağı Türkiye'deki yatırımlarını durdurdu

Sabancı'nın Alman ortağı Türkiye'deki yatırımlarını durdurdu

Dünyanın en büyük çimento şirketlerinden Alman şirketi Türkiye’deki yeni yatırımlarını askıya alacağını duyurdu

Sabancı'nın Alman ortağı Türkiye'deki yatırımlarını durdurdu
16px
24px
20.03.2017 11:35
ABONE OLgoogle

Dünyanın en büyük çimento şirketlerinden, Akçansa’nın ortağı Alman HeidelbergCement, Türkiye’deki yeni yatırımlarını askıya alacağını duyurdu

Alman çimento devi HeidelbergCement’in CEO’su Bernd Scheifele, ülkedeki siyasi belirsizlik nedeniyle Türkiye’ye yapılan yeni yatırımların tümünü askıya alacaklarını açıkladı.

Scheifele, Türkiye’deki mevcut durumun, ülkenin ekonomik gelişimine elverişsiz olduğunu düşündüğü yolundaki endişelerini dile getirdi.

Türkiye’de Anayasa değişikliği referandumunun 16 Nisan’da gerçekleşeceğine vurgu yapılan açıklamada, Almanya ve Hollanda’nın, Türk bakanların kendi topraklarında anayasa reformu lehine kampanya yürütmelerine izin vermemesi üzerine, bu ülkelerle Türkiye arasında yaşanan diplomatik krize işaret edildi.

Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olan Akçansa, Türkiye’nin en büyük çimento üreticisi ve sektörünün lider şirketi konumunda.

Akçansa, Türkiye’nin çimento ihtiyacının yüzde 10’unu, toplam çimento ve klinker ihracatının ise yüzde 12,5’ini karşılıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde