Sabancı'dan Güneydoğu'ya yatırım

Sabancı'dan Güneydoğu'ya yatırım

Sabancı Holding'in, kentte 20 milyon liralık yatırım yapma kararı aldığı bildirildi

Sabancı'dan Güneydoğu'ya yatırım
16px
24px
21.09.2016 16:12
ABONE OLgoogle
Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Emine Sabancı ve Finansal Hizmetler Koordinatörü, Akbank Yönetim Kurulu üyesi Sedef Fatoş Korkmaz ve beraberindeki heyet, Vali Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti.

Vali Tuna, burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'ya yatırım yapacak herkese kapılarının açık olduğunu belirtti.

Yatırımlar konusunda ilgili kurumlara talimat verdiğini kaydeden Tuna, "Şanlıurfa var olan potansiyeli ile yatırımcılar için cazibe merkezidir. Tarım ve tarıma dayalı sektörler, turizm ve hayvancılık alanında büyük sanayiciler için ham madde sorunumuz yok, ciddi anlamda istihdam edilecek insan gücümüz var. Sabancı Holdingin yapacağı yatırım Şanlıurfamıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

50 kişilik istihdam yaratılacak

Korkmaz da kentte ilaç sektörüne 20 milyon liralık yatırım yapacaklarını, yatırım sayesinde 50 kişinin istihdam edileceğini kaydetti.

Şanlıurfa'nın yatırım için uzun süredir gündemlerinde olan bir kent olduğunu vurgulayan Korkmaz, "Hükümetimizin ve Valimizin yatırım çağrısı üzerine Şanlıurfa’da bazı fizibilite çalışmalarımız oldu, inşallah yakın zamanda düşündüğümüz projeyi hayata geçiririz." değerlendirmesinde bulundu.

Sabancı, Korkmaz ve beraberindekiler, daha sonra Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde