Sabancı binasını sattı, 2 milyon dolara kiracı oldu

Sabancı binasını sattı, 2 milyon dolara kiracı oldu

Sabancı Grubu’nun sigorta şirketi Aksigorta çalışanları bugünlerde biraz hüzün, biraz da tatlı bir telaş yaşıyor.

Sabancı binasını sattı, 2 milyon dolara kiracı oldu
16px
24px
17.10.2014 13:00
ABONE OLgoogle
Sabancı Grubu’nun sigorta şirketi Aksigorta çalışanları bugünlerde biraz hüzün, biraz da tatlı bir telaş yaşıyor. Kolay değil tam 19 yıl şirkete ev sahipliği yapan Fındıklı’daki genel müdürlük binasından 17 Ekim tarihinde ayrılacaklar. Aksigorta, 20 Ekim’den itibaren Ümraniye Buyaka Ofis’deki yeni merkezinde hizmet vermeye başlayacak. 

Konuyu yakından takip edenler bilirler, Aksigorta 31 Mayıs 2013 tarihinde Fındıklı’daki binasını 72 milyon dolar bedelle İlkhanedan Otelcilik ve Turizm A.Ş.’ye satmıştı. Satışın hemen ardından 3 Haziran’da şirketin ismi ‘Arkla Otelcilik’ olarak değiştirildi. Yaklaşık bir yıl sonra şirketin sahibinin Rıza Sarraf (Reza Zarrab) olduğu ortaya çıktı. Edindiğimiz bilgiye göre, Zarrab Aksigorta’nın bu binasını yıkıp otel yapacakmış. 

Gelelim Aksigorta’ya… 72 milyon dolar bedelle İstanbul’un kalbindeki genel müdürlük binasını satan Aksigorta yaklaşık bir yıl süren yeni genel müdürlük binası arayışında sonuca ulaşamayınca kiracı olmaya karar vermiş. Şirketin üst düzey yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre, Aksigorta Buyaka’daki 8 bin metrekare kapalı alana sahip ofis için yıllık 2 milyon dolar kira ödeyecek. 

Peki satıştan elde edilen 72 milyon dolar nasıl değerlendirilecek? Bu soruyu yönelttiğimiz şirket üst düzey yöneticileri yeni gayrimenkul arayışları olduğunu doğruluyor. Ancak bunun yeni genel müdürlük binası olmayacağını, tamamen yatırım amaçlı bir alım planladıklarını vurguluyorlar.

Yani şirket gayrimenkul portföyünü büyütecek. Merak edenler için söyleyelim Aksigorta uzunca bir süre Buyaka Ofis’den ayrılmayı düşünmüyor. Neden Buyaka sorusuna ise şirket yetkilileri, 2016 yılında devreye girmesi beklenen Ümraniye- Çekmeköy-Sancaktepe metro hattını gösteriyorlar.

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde