Rusya'dan Türkiye ile ilgili flaş vize kararı!

Rusya'dan Türkiye ile ilgili flaş vize kararı!

Dvorkoviç, Moskova'da Türk heyeti ile yaptıkları görüşmenin ardından "Türkiye ile vize rejimini görüşme kararı aldık" dedi.

Rusya'dan Türkiye ile ilgili flaş vize kararı!
16px
24px
26.07.2016 11:12
ABONE OLgoogle
Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Moskova'da Türk heyeti ile yaptıkları görüşmenin ardından "Türkiye ile vize rejimini görüşme kararı aldık" dedi.

"ANKARA İLE GÖRÜŞME KARARI ALDIK"

Moskova'daki Türk heyeti ile ikili ilişkilerin tüm alanlarını konuştuklarını söyleyen Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türk vatandaşlarına yönelik vize rejimi konusunda Ankara ile görüşmeler yapmaya karar verdiklerini belirtti.

CHARTER UÇUŞLAR İÇİN UZMANLARIN İNCELEME SONUÇLARI BEKLENECEK

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından açıklama yapan Dvorkoviç, Rusya ile Türkiye arasındaki charter seferlerinin Rus uzmanların güvenlik önlemlerine ilişkin denetimlerinden sonra başlatılabileceğini söyledi.

Dvorkoviç, söz konusu denetimlerin 9 Ağustos'ta Türkiye ve Rusya liderlerinin Saint Petersburg'da yapacağı zirveden önce gerçekleştireceğini de kaydetti.

GARANTİ VERİLİRSE...

Dvorkoviç, "Vize rejimi konusunda dışişleri bakanlıkları ve ilgili merciler arasında görüşmeler yapılması konusunda anlaşma sağladık. Terör ve aşırılık eylemlerine karışmış kişilerin Rusya'ya geçişinin engelleneceği hususunda garanti verilmesi gerekiyor. İlgili merciler arasında bu konularda anlaşma sağlandığında, vize kısıtlamasının kaldırılması için hazırlıklara başlanabilir" ifadelerini kullandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde