Rusya'da iş yapanlar için önemli zirve

Rusya'da iş yapanlar için önemli zirve

TÜSİAD, Rusya’nın Davos’u olarak bilinen SPIEF öncesinde Türkiye-Rusya ekonomik ilişkilerini ele alıyor

Rusya'da iş yapanlar için önemli zirve
16px
24px
18.03.2013 12:34
ABONE OLgoogle

TÜSİAD Rusya’nın en önemli ekonomi zirvesi olan Saint Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (SPIEF) öncesinde “Türkiye ve Rusya-Bölgesel Kalkınma için Ekonomik Entegrasyon” başlıklı bir panel düzenleyecek.

SPIEF’in Türk iş dünyasına tanıtılacağı panele T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat MERCAN* ve Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Sergei BELYAKOV katılacak.
 
TÜSİAD, “Rusya’nın Davos’u” olarak bilinen Saint Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’nun (SPIEF) Türkiye’deki tek bölgesel ortağı konumundadır. SPIEF’i Türk iş dünyasına tanıtmak amacıyla, SPIEF ile işbirliği içerisinde ve Rönesans Holding’in sponsorluğu ile 21 Mart 2013 Perşembe günü İstanbul Bosphorus Four Seasons Hotel’de bir toplantı düzenlenecek.

“SPIEF Yolunda: Türkiye ve Rusya – Bölgesel Kalkınma için Ekonomik Entegrasyon” başlıklı toplantının açılış konuşmaları T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat MERCAN*, Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Sergei BELYAKOV, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun BAYAZIT ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek ILICAK tarafından gerçekleştirilecek.

Forumda, Türk-Rus ticaret ve yatırım ilişkilerini derinleştirmenin yolları ile bu sürecin bölgesel ekonomik kalkınmaya etkilerinin tartışılacağı bir panel düzenlenecek. Financial Times Türkiye Muhabiri Daniel DOMBEY panelin moderatörlüğünü üstlenecek. Panele, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun BAYAZIT, Renaissance Construction Rusya & BDT Başkanı Avni AKVADAR, RDIF (Rusya Doğrudan Yatırım Fonu) Müdürü Sean GLODECK, DenizBank Genel Müdürü Hakan ATEŞ, INTER RAO OES Yönetim Kurulu Üyesi ve Strateji ve Yatırım Birimi Yöneticisi Ilnar MIRSIYAPOV konuşmacı olarak katılacak. Panelde ayrıca, Anadolu Efes Mali İşler ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü (CFO) Onur ÇEVİKEL ve Akkuyu NPP Genel Müdür Yardımcısı Rauf KASUMOV ön sıra panelistleri olarak yer alacaklar.

Panelin kapanışında SPIEF Stratejik Danışmanı Jonathan SCHMIDT Rusya Saint Petersburg’da 20-22 Haziran 2013 tarihlerinde düzenlenecek SPIEF hakkında bilgi verecek.

Saint Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (SPIEF), 1997 yılında kurulan ve 2006 yılından bu yana Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın himayesinde yıllık olarak düzenlenen ve uluslararası iş ve siyaset dünyasının önde gelen liderlerinin, medya, akademi ve sivil toplumdan etkin isimlerin katıldığı üst düzey bir zirve toplantısı niteliğindedir.

SPIEF, 21-23 Haziran 2012 tarihleri arasında “Etkili Liderlik” başlığı ile 5000’i aşan katılımcıyı ağırlamıştır. TÜSİAD da kurumsal olarak ilk kez 2012’de bu foruma katılarak SPIEF bünyesinde “Türkiye’nin Değişen Yatırım Akımları” isimli bir oturum düzenlemiştir.

Tarih: 21 Mart 2013, Perşembe
Saat: 10:00 – 13:00
Yer: İstanbul BosphorusFourSeasons Hotel

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde