Rusya Tarım Bakanı: Sırtımızdan vurulduk

Rusya Tarım Bakanı: Sırtımızdan vurulduk

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Rusya hükümetinin Türkiye´den domates sevkiyatlarına izin vermeyi henüz planlamadığını, yerli üreticilerin desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Rusya Tarım Bakanı: Sırtımızdan vurulduk
16px
24px
19.04.2017 22:15
ABONE OLgoogle

Tkaçev “Rossiya 24” TV kanalına yaptığı açıklamada, “Hükümetin tavrı olumsuz yönde. Türk üreticiler için domates pazarını açmayı planlamıyoruz. Her şeyden önce kendi üreticilerimizi destekleyeceğiz” ifadesini kullandı.

“SIRTIMIZDAN VURULDUK”

Rus Bakan, buğday başta olmak üzere Rus tarım ürünlerinin Türkiye´ye sevkiyatına getirilen kısıtlamaları sırtından vurulmak olarak adlandırdı. Tkaçev, “Biz bunu beklemiyorduk. Bununla bir anlamda sırtımızdan vurulduk. Rusya ve Türkiye´nin ilişkilerinin normale dönmesini çok istiyoruz” dedi.

Rusya´nın Türkiye´ye sevkiyatlar olmadan yaşamayacağını söylemenin yanlış olduğunu söyleyen Tkaçev, “Yeni pazarlar bulacağız, ama ben mantığın üstün geleceğinden eminim. Türkiye de Rus tahıl ürünlerinin alımında ilgili” dedi.

RUS TARIMCILARIN KAYBI

Yerli üreticilerin Rus tarım ürünlerinin Türkiye´ye sevkiyatlara getirilen kısıtlamalardan kaybına değinen Tkaçev, “Bu rakam herkes tarafından biliniyor, neredeyse 1,3-1,5 milyar dolar değerinde. Bu bizim için kötü ama kritik değil. Orta yol bulacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, beraberindeki heyet ile birlikte başta yaş meyve ve sebze ithalatındaki yasakların kalmasıyla ilgili görüşmeleri gerçekleştirmek ve bir takım temaslarda bulunmak üzere dün Rusya’ya hareket etmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde