Rus milyarder İstanbul ofisini kapatıyor

Rus milyarder İstanbul ofisini kapatıyor

Renaissance Capital küresel daralma planları kapsamında İstanbul ofisini kapatma kararı aldı.

Rus milyarder İstanbul ofisini kapatıyor
16px
24px
08.09.2015 12:51
ABONE OLgoogle
Yatırımcıların gelişmekte olan ülkelerden çıkışının hızlanmasıyla, yatırım bankaları da bu ülkelerdeki varlıklarını sürdürmekte zorlanmaya başladı.

En son Rus yatırım bankası Renaissance Capital küresel daralma planları kapsamında İstanbul ofisini kapatma kararı aldı.

Bloomberg News'a konuşan RenCap sözcülerinden Daria Khilenkova, küresel kadrolarında işten çıkarmaların başladığını ve işgücünde en az yüzde 5'lik kesintiye gideceklerini söyledi.

Khilenkova, şirketin İstanbul ofisini kapatacağını ve Türkiye'yle ilgili operasyonlarını Dubai ve Londra'ya taşıyacağını belirtti.

Rus milyarder Mikhail Prokhorov'un sahibi olduğu banka, daralma operasyonları başlamadan önce 500'den fazla kişiyi işe almıştı. Ancak gelişmekte olan ülkelerde görülen sıkıntılar bankayı da etkiledi.

RenCap'in merkezinin bulunduğu Rusya, petrol fiyatlarındaki düşüşün uluslararası yaptırımlar ve yüksek faizlerin olumsuz etkisini artırmasıyla 2009'dan bu yana ilk kez resesyona girdi. MSCI Gelişmekte Olan Ülkeler Endeksi ise geçtiğimiz bir yıl içinde yüzde 29 değer kaybetti.  
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde