Rötarların Pegasus'a faturası 15 milyon lira

Rötarların Pegasus'a faturası 15 milyon lira

İstanbul’daki iki havalimanını neredeyse kilitlenme noktasına getiren rötarlar 15 milyon TL’ye mal oldu.

Rötarların Pegasus'a faturası 15 milyon lira
16px
24px
17.05.2016 07:39
ABONE OLgoogle
İstanbul’daki iki havalimanını neredeyse kilitlenme noktasına getiren rötarlar 15 milyon TL’ye mal oldu. Geçen yıl Sabiha Gökçen ve Atatürk havalimanlarındaki yoğun trafik ve pist çalışmaları nedeniyle yaşanan gecikmeler, havayolu şirketlerine “rötar bütçesi” yaptırdı.

Uçuşlarda yaşanan gecikme ve ertelemelerin yüzde 95'inin havayolu şirketlerinden kaynaklanmamasına rağmen büyük bir maliyet oluşturduğunu kaydeden Pegasus CEO'su Mehmet Nane, 2015'te yaşanan rötarların telafisi için 15 milyon TL harcandığını söyledi.
 
Bu yıl bu rakamın daha da artabileceğine dikkat çeken Nane, “Gecikmeleri engellemek için ekstra uçak kiraladık. 2 uçak havalimanında iptal ve gecikmeleri önlemek için hazır olarak bekleyecek” dedi.

Perakende sektöründeki 15 yıllık tecrübesinin ardından Pegasus ile Sabancı Ailesi tarafından kurulan Esas Holding'te yoluna devam eden Nane, sektördeki son gelişmeleri ve hedeflerini aktardı.

BÜYÜME HEDEFİNİ ETKİLEDİ

Bu yıl turizm sektöründe yaşanan sıkıntıların ciddi ölçüde sektörü etkilediğine ve Pegasus'un da büyüme hedefinin geçen yıla oranla yarı yarıya düştüğüne işaret eden Nane, son dakika satışlarında ise artış yaşanmasını beklediklerini dile getirdi.

70 uçakla 41 farklı ülkede 103 noktaya uçtuklarını dile getiren Nane, 5.300 çalışan ile kendi alanları olan low cost (düşük fiyat) kategorisinde önemli bir aşama kaydettiklerini dile getirdi. Nane, 2006'dan bu yana her 100 yolcunun 69'unu 100 TL'nin, 26'sının ise 50 TL'nin altına seyahat ettirdiklerini söyledi.
Saime Başçı/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde