Rize-Artvin Havalimanı için servet harcanacak

Rize-Artvin Havalimanı için servet harcanacak

ize-Artvin Havalimanı için Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıktı. Havalimanı için 750 milyon lira harcanacak.

Rize-Artvin Havalimanı için servet harcanacak
16px
24px
13.06.2016 05:40
ABONE OLgoogle
Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ikinci, deniz üzerine dolgu ile inşa edilecek havalimanı Rize-Artvin Havalimanı için Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıktı. Havalimanı için 750 milyon lira harcanacak.

Rize merkeze yaklaşık 34 kilometre, Trabzon merkeze yaklaşık 105 kilometre ve Artvin sınırına ise yaklaşık 75 kilometre uzaklıktaki Rize-Artvin Havalimanı, Ordu-Giresun Havalimanı model alınarak inşa edilecek ve bu havalimanından 2,5 kat daha fazla dolgu kullanılacak. Havalimanının pist boyutu 45 metre genişliğinde ve 3 kilometre uzunluğunda  olacak. Terminal binası ve diğer üstyapı tesisleriyle havalimanı yılda 2 milyon yolcuya hizmet edebilecek.

İHALE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Başkanlığı projenin 2016 yılı yatırım programına alınması için 600 milyon lira altyapı, 150 milyon lira üstyapı inşaatı olmak üzere toplam 750 milyon lira proje tutarı olarak teklif edildi. 2016 yılı yatırım programına alındıktan sonra ise altyapı ihalesinin yapılması için çalışmalar devam ediyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde