Rıza Sarraf yine soruşturmalık

Rıza Sarraf yine soruşturmalık

Kanlıca’dan sonra Kandilli’deki tarihi köşkte de kaçak bölümler tespit edildi.

Rıza Sarraf yine soruşturmalık
16px
24px
09.10.2015 04:34
ABONE OLgoogle
17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının kilit ismi Rıza Sarraf İstanbul Kanlıca’daki tarihi yalıya kaçak kat çıktığı için geçtiğimiz günlerde eşi Ebru Gündeş ile birlikte savcılığa ifade vermişti.

Sarraf’ın Kanlıca’nın ardından Kandilli sırtlarında satın aldığı tarihi köşkte yaptığı kaçak bölümlerinde soruşturma dosyasına girdiği öğrenildi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü yapı tatil tutanağı tutarak tüm kaçak bölümleri tek tek tespit ederek raporlaştırdı.

Koruma Kurulu da tarihi köşkte aslına uygun restorasyon yapılmadığını tespit etti. Sarraf’ın avukatları 2 dosyanın birleştirilmesini istedi. Savcılığın birleştirme için henüz karar vermediği iki dosya hakkında da önümüzdeki aylarda dava açılması bekleniyor.

Rıza Sarraf’a ait İstanbul Kandilli sırtlarında bulunan tarihi köşk, bir süre önce branda ile kapatıldı ve inşaata başlandı. ‘korunması gereken kültür varlığı’ olarak tescil edilen yapılar arasında bulunan köşkün sadece ön cephe duvarı bırakılarak binanın tamamı yıkıldı. 1986 yılında Kültür ve Tabiat Varlıkları İstanbul Bölge Kurulu tarafından 2. derece tarihi yapı olarak tescil edilen binanın arka tarafında ise yeni bir yapı yükseldi. Ek bina görünümünde olan yapının, köşke çok yakın olarak inşa edildiği dikkat çekti.

Kanlıca’daki tarihi yalıda kaçak kat skandalının ardından bu tarihi yapı hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu kapsamında soruşturma dosyasına Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından tespit edilen kaçak bölümler girdi. Koruma Kurulu da binanın aslına uygun restore edilmediği notunu düştü.
Hazal Ocak/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde