‘Reza Zarrab parayı Beşiktaş üzerinden akladı’

‘Reza Zarrab parayı Beşiktaş üzerinden akladı’

ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab dosyasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

‘Reza Zarrab parayı Beşiktaş üzerinden akladı’
16px
24px
23.05.2016 08:22
ABONE OLgoogle
İlhan Tanır’ın Bharara ofisinden sızan bilgilere dayandırdığı habere göre, Zarrab paranın bir kısmını Türkiye’de Beşiktaş kulübü ile anlaşıp menajerlik ve reklam şirketi üzerinden akladı.

İddiaya göre Zarrab, usulsüz futbolcu transferleri ve sponsorluk anlaşmalarıyla hem kulübe katkı verdi, hem de parasını akladı.

Savcı Bharara'nın iddiasına göre, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da bu trafikten faydalandı.

Listede 91 kişi var

Eski bakan Egemen Bağış’ın da para transferlerinde kurulan paravan şirketlerle ilgisine rastlandığı için listeye alındığı belirtilirken, Zafer Çağlayan’ın ise Türkiye’deki Bank Mellat ve İran Petrol Bakanlığı’nın Türkiye’deki tüm işlemleri onun yardımıyla yürütmüş olduğu yönündeki şüpheler nedeniyle listeye dahil edildiği iddia edildi.

Tanır’ın kaynaklarına göre, ABD Kongresi’nin tam destek verdiği Savcı Bharara mesaisinin büyük kısmını Zarrab  soruşturmasına ayırıyor. Savcının oluşturduğu 91 kişilik listede kamuoyunca bilinen siyasiler, bürokratlar, siyasetçiler ve işadamları yer alıyor.

Kimi İran’a yönelik yaptırımları delmek üzere Zarrab’la ortaklık etmek, kimi uluslararası bankacılık sistemini ihlal konusunda Zarrab’a yardım etmekle suçlanıyor.

Kongre, Savcı Bharara’nın arkasında

Reza Zarrab davası giderek uluslararası siyasi bir boyut kazanırken, ABD politikacılarının davaya bakan Savcı Preet Bharara’ya bu konuda tam destek verdiği belirtiliyor. Zarrab davası ile ilgili olarak hem Senato hem de Temsilciler Meclisi New York Savcısı’na tam destek veriyor. Bu destek hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi kanatlardan geliyor. Bharara’nın ofisini takip eden kaynaklara göre Bharara'nın ofisinde elinde sayısı binlere varan banka dekontları, dokümanlar, dosyalar var. Bunlar üzerinde hummalı bir çalışma var.

ŞOK 4 İSİM BELLİ OLDU

Reza Zarrab’ın davasına dâhil olduğu belirtilen 91 kişiden 4 kişinin ismi dün gazeteci İlhan Tanır’ın Haberdar.com’daki ek yazısıyla belli oldu. Tanır, davaya yakın kaynaklara dayandırdığı iddiasında eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman ve İmran Okumuş’un isimlerini verdi.

120 BİN LİRA MAAŞLI KAYYIM DA VAR

Soruşturma dosyasında ismi geçtiği iddia edilen İmran Okumuş'un adı Türkiye'nin gündemine 17 Aralık yolsuzluk skandalının patlak vermesiyle oturmuştu. Yolsuzluk soruşturmasında adı geçen işadamı RezaZarrab’ın ortağı İranlı işadamı Babek Zencani ile fotoğrafları ortaya çıkan Okumuş, geçtiğimiz aylarda Kaynak Holding'e 120 bin lira maaş ile kayyım atanmasıyla gündeme gelmişti.

Meydan gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde