Reza Zarrab'a yine red

Reza Zarrab'a yine red

New York’ta tutuklu yargılanan işadamı Reza Zarrab’ın iddianamaye itirazı reddedildi.

Reza Zarrab'a yine red
16px
24px
18.10.2016 09:03
ABONE OLgoogle

Daha önce Zarrab’ın ‘kefalet karşılığı serbest bırakılma’ ve ‘reddi hakim’ taleplerini reddeden New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi, Zarrab’ın avukatlarının üçüncü itirazı olan ‘İddianameyi ret’ talebini de reddetti. Zarrab’ın jüri önünde yargılanacağı duruşmalar 23 Ocak 2017’de başlayacak.

SAVCI TWEET ATTI

Zarrab’ın tuttuğu 15 avukat aracılığıyla iddianamenin tümüne yaptığı itiraz başvurusunu ilk olarak iddianameyi hazırlayan başsavcı Preet Bharara duyurdu. Bharara, “Federal hakim, Reza Zarrab’ın iddianamenin reddedilmesi talebini bütünüyle geri çevirdi” diye tweet attı.

İDDİANAME YETERLİ

Yargıç Richard Berman, 36 sayfadan oluşan karar metninde Zarrab’ın itirazlarının tümünü geri çevirirken; ‘Bir iddianamenin reddini gerektirmek için olağanüstü durumlar gerektiren temel haklarla ilgili son derece sınırlı şartların oluşması gerekmektedir’ ifadesini kullandı.

Mahkemenin iddianemeye itiraz başvurusunu incelerken, iddianamedeki suçlamaların doğru olduğunu düşünmesi gerektiğini belirten yargıç Berman; ’İddianame bir suç öğesi içeriyor ve sanığa karşı kendisini savunması için bunu sorumluca bildiriyorsa bu iddianame yeterlidir” dedi. Yargıç Berman, avukatların Zarrab’ın suçlandığı yaptırımlarının ABD vatandaşı olmayan birisi için geçerli olmadığı, bunu Türk veya İran vatandaşına uygulanamayacağı, Zarrab’ın dokunulmazlık kapsamına girdiği şeklindeki itirazlarına karşı ise şu ifadeyi kullandı;

DOKUNULMAZLIK VARSAYIMI GEÇERSİZ

“Dokunulmazlığa karşı varsayım, söz konusu yasa kendini savunmak için hükümetin hakkını korumaya yönelik olduğu durumlar hariç, ceza tüzük için geçerlidir. Suç dışarda işlense bile etkisi ABD aleyhine içerde ters etkisi olduğunda Dokunulmazlık varsayımı geçersizdir. ” Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde