Reza Zarrab'a sorulmayan sorular: Dubaililere kadın gönderdi mi?

Reza Zarrab'a sorulmayan sorular: Dubaililere kadın gönderdi mi?

Rıza Sarraf'ın Havuz medyası olarak adlandırılan A Haber'deki röportajına büyük tepki geldi. İşte Zarrab'a sorulmayan sorular...

Reza Zarrab'a sorulmayan sorular: Dubaililere kadın gönderdi mi?
16px
24px
20.04.2014 08:11
ABONE OLgoogle
17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınarak tutuklanan sonrasında sürpriz bir kararla nöbetçi hakim tarafından serbest bırakılan Rıza Sarraf'ın Havuz medyası olarak adlandırılan A Haber'deki röportajına büyük tepki geldi.

17 Aralık sonrasında internete düşen birçok ses kaydında Rıza Sarraf'ın özellikle bakanları avucunun içine aldığı ve rüşvet ilişkisi kurduğu iddia edilmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iddiaları darbe girişimi olarak nitelendirmiş ve Rıza Sarraf'a sahip çıkmıştı. 

Rıza Sarraf özellikle Başbakan'ın kurduğu iddia edilen ve havuz medyası olarak adlandırılan A Haber'de iddiaların bir bölümüne yanıt verdi. 

Rıza Sarraf'ın röportajı sosyal medyada da büyük tepkiye neden oldu. 

SORULMAYAN SORULAR

-Ses kayıtlarına yansıyan Dubai temsilcilerine "kadın pazarlama" iddiaları doğru mu?

-Zafer Çağlayan ailesini ve bazı hükümet yetkililerini özel uçağıyla umreye gönderdi mi?

- TÜRGEV'e para gönderdiğine dair internete düşen ses kaydı iddialarına ne diyor?

- "Memurun ve o..spunun bahşişini" peşin mi veriyor?

- Muammer Güler'le arasında geçtiği iddia edilen konuşmada, kendisini takip eden polisin sürülmesini istedi mi? Güler cevap olarak "O pezev..gin sana yaptığını burnundan fitil fitil getiririm" dedi mi? (Bir süre sonra o polis sürülmüştü)

- Muammer Güler "Senin önünde yatarım Reza" dedi mi?

- Egemen Bağış'a ayakkabı kutusunda 500 bin dolar gönderildi mi?

İşte, iktidaın söylemini kullanarak sürekli cemaati suçlama yolunu seçen Zarrab'ın yaptığı açıklamalarından satır başları:

YATAK ODAMDAN ALDILAR: Cezaevindeyken, "Suçu hükümetin üstüne yık, tahliye kâğıdını göreceksin" garantisini verdiler. Kabul etmedim. Sabah 5 buçukta, en mahrem yerden, yatak odamdan alındım. Kapıda 20 kameramanı görünce, bunun bir darbe operasyonu olduğunu anladım.

GANA'DAN GELEN ALTIN: Gana'dan gelen 1.5 ton altın vardı. Biz ithalat kısmında, gümrüğe başvuru yaptığımız zaman bu uçağın evrakının olmadığını öğrendik. İthalattan vazgeçtik. İfade almadılar, bir şey yapmadılar ama günlerce manşet oldu.

BAKAN'A SAAT: Bu saat nereden geldi? "700 bin liralık saat mi olur" dediler vs. Koskocaman 200 trilyonluk altın ticaretinin analizini herkes bırakmış, saat analizi yapıyorlar. Bakın saatle alakalı mahkemeye sunulan belgelerden sonra, o saati diline dolayan beyefendilerin nasıl bir özür dileyeceklerini çok merak ediyorum.

BAKAN GÜLER'E RÜŞVET İDDİASI: 2006 veya 2007'de Türk vatandaşlığına geçtim. O dönemde İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ydu. 1984'ten itibaren Türkiye'de yaşayan bir insan olarak, ağabeyimin vatandaşlık alması sizce anormal bir şey mi?

'BABEK ZEN CANİ İLE 4 DAKİKA GÖRÜŞTÜM'

"Bu 87 milyar euro rakamına gelince... Bunun araştırması o kadar basit ki. Bakın, İran'ın Türkiye ile yıllık ticaret rakamı 3.5 milyar eurodur. 87 milyar euronun birikmesi için 24 yıl İran'ın Türkiye'deki fonuna dokunmamış olması lazım.

CARİ AÇIĞIN YÜZDE 15'İNİ KAPATTIM: Bu iddiaları ortaya atan insanlar, ya matematik bilmiyor, ya da algı yönetimi yapıyor. İllegal yollardan elde edilmiş para, kara para olur. Benim yaptığım tüm ticaret, bankalar üzerinden yapılmıştır. Devletin tüm kurumlarının denetimine açık yapılmıştır. 200 ton altın ihraç edip Türkiye'ye 25 milyar TL gelir sağladım. Cari açığın yüzde 15'ini ben kapattım. Babek Zencani'yle arkadaş da değilim ortak da. Toplam görüşmem, 4 dakikayı geçmez. İran'da hakkımda tutuklama kararı yok. Dilediğim zaman gidip gelebilirim. Orada şirketlerim var ve babam da şu an orada.

'ALTIN TİCARETİM TAMAMEN YASAL'

"Yaptığım ticaret tamamen legal. Altında kaçakçılık mümkün değil. Çünkü altında vergi ve KDV yoktur. Mahkemeye çıktığımda, hâkim bana bu iddiayı yönelttiği zaman, altında KDV ve ÖTV olmadığını söyledim. O da şaşırdı, bilmiyordu bunu."

Reza Zarrab, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğullarının da adının karıştığı operasyonda hapse atılan Zarrab, 87 milyar euroluk kara para trafiğini yönettiği, altın kaçakçılığı yaptığı, bakanlara yüklü miktarlarda rüşvet karşılığında kamudaki sorunlarının çözümü için kendisine imtiyazlar sağladığı gibi suçlamalarla yargılanıyordu.

Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde