Reklamcı Erol Olçak oğlunu korumak isterken vurulmuş

Reklamcı Erol Olçak oğlunu korumak isterken vurulmuş

Darbe girişiminde cuntacı katillerin Erol Olçak’ın, oğlunu korumak isterken vurduğu ortaya çıktı.

Reklamcı Erol Olçak oğlunu korumak isterken vurulmuş
16px
24px
20.07.2016 05:29
ABONE OLgoogle
Cuntacı katillerin Erol Olçak’ın, oğlunu korumak isterken vurduğu ortaya çıktı. 16 yaşındaki Abdullah ise zırh delici mermiyle katledilmiş

15 Temmuz gecesi, FETÖ’cü cuntanın en çok kan akıttığı yerdi İstanbul Boğaziçi Köprüsü. Darbeye karşı tankların önüne dikilenler arasında olan reklamcı Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyib de kurşunların hedefi olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşlarından olan Olçak’ın, oğlunu daha güvenli bir yere almak isterken vurulduğu, 16 yaşındaki Abdullah’ın da, düşen babasına hamle yaptığı sırada zırh delici mermi ile öldürüldüğü ortaya çıktı.

Erdoğan’ın başbakanlığı dönemindeki basın danışmanı gazeteci Ahmet Tezcan, baba-oğulun ölümüyle ilgili detayları Habertürk’e şöyle anlattı:

“Durumu öğrendiği anda Erol dışarı fırlıyor. Oğlu ‘Ben de geleceğim’ diyor, köprüye gidiyorlar. Erol, askerleri ikna etmeye çalışıyor. Bakıyor ki ikna olacakları yok, oğlunu sağlam bir yere almak için uğraşıyor. Tam Abdullah’a hamle yaptığı sırada Erol’u vuruyorlar. Babasının düştüğünü gören Abdullah ona koşarken, 2 zırh delici mermiyle çocuğu vuruyorlar.”



Reklamcı Ümit Demirbağ’ın da o sırada köprüde olduğunu belirten Tezcan, şöyle devam etti: “İkisi de köprüdeydi ancak birbirlerinden habersizlerdi. Demirbağ zaman zaman video gönderiyor, ‘Yatıp kalkarak ilerleyebiliyoruz, üzerimize ateş ediliyor’ diyordu. Sonrasını ağlayarak şöyle anlattı: Yoğun ateş açıldı. En yakınımda yere düşene yardım için koştum. Bir çevirdim ki Erol Abi...”

Ümran Avcı/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde