Rekabet Kurulu'ndan BMC ile ilgili flaş karar

Rekabet Kurulu'ndan BMC ile ilgili flaş karar

Rekabet Kurulu, BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Es Mali Yatırım ve Danışmanlık A.Ş.'ye devredilmesi işlemiyle ilgili kararını verdi..

Rekabet Kurulu'ndan BMC ile ilgili flaş karar
16px
24px
21.05.2014 12:22
ABONE OLgoogle
Rekabet Kurulu, BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin çeşitli varlıklarından oluşturulan BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün Es Mali Yatırım ve Danışmanlık A.Ş.'ye devredilmesi işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığını karara bağladı.

Rekabet Kurulu'nun kararları Kurum'un resmi internet sayfasında yayımlandı. Buna göre Kurul, Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile bayileri arasında uygulanacak "Yetkili Araç Satış Bayiliği Sözleşmesi"nin, 4. ve 21. maddelerinde yer verilen düzenlemeler hariç olmak üzere, 2005/4 sayılı Motorlu Taşıtlar Sektöründeki Dikey Anlaşmalar ve Uyumlu Eylemlere İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği kapsamında grup muafiyetinden yararlanıldığına, bahse konu maddelerin tadil edilmesi halinde anılan Tebliğ kapsamında grup muafiyetinden yararlanacağına karar verdi. Kurul, sözleşmenin eki mahiyetindeki Yeni Bayi Prim Sistemi'ne, bireysel muafiyet tanıdı. 

ÇAYTAŞ GIDA PAZARLAMA TARAFINDAN OLUŞTURULAN SİSTEME BİREYSEL MUAFİYET

Çaykur ürünlerinin satış ve dağıtım organizasyonunun koordinasyonuna yönelik olarak Çaytaş Gıda Pazarlama ve Reklam Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından oluşturulan sisteme bireysel muafiyet tanıyan Kurul, Ascendum Makine Ticaret A.Ş. ile bayileri arasında uygulanacak sözleşmenin 2002/2 sayılı Dikey Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği kapsamında grup muafiyetinden yararlandığına karar verdi. 

BİRLEŞME VE DEVRALMALAR

Kurul, Scholz AG'nin, Toyota Tsusho Corporation tarafından bir kısım hisselerinin devralınması ve Scholz GmbH şeklinde yapılandırılarak ortak girişime dönüştürülmesi işlemine, Rautaruukki Oyj hissedarlarının sahip oldukları Rautaruukki Oyj hisselerini SSAB AB hisseleri ile takas etmeleri vasıtasıyla Rautaruukki Oyj ile SSAB AB'nin birleşmesi işlemine, Florence Nightingale Hastaneleri Holding A.Ş. kontrolünde bulanan Grup Florence Nightingale Hastaneleri A.Ş.'nin bir kısım hissesinin Fiba Sağlık Yatırımları A.Ş. tarafından devralınması suretiyle ortak girişime dönüştürülmesi işlemine izin verdi. 
Flint Group GmbH'in, Broad Street Principal Investments Holding LP ve KFG Investment LLC ortak girişimine dönüştürülmesi işlemini izin verilmesini karara bağlayan kurul, AMEC plc tarafından, halka açık teklif yoluyla Foster Wheeler AG'nin tam kontrolünün dolaylı olarak devralınması işlemine izin verdi.

BMC'NIN DEVRİNE İZİN

Kurul, BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin çeşitli varlıklarından oluşturulan BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün Es Mali Yatırım ve Danışmanlık A.Ş.'ye devredilmesi işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığını karara bağladı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde