Rahmi Koç'u geçen Şarık Tara'dan ilginç açıklama

Rahmi Koç'u geçen Şarık Tara'dan ilginç açıklama

Gelir Vergisi’nde ilk sırayı alan Şarık Tara, iyi para kazanıp vergisini ödemeyenleri eleştirdi ve “Vergi ödemek haslet değil görevdir. Eğer çok kazanıp da vergi ödemiyorsanız milletin parasını çalıyorsunuz demektir” dedi

Rahmi Koç'u geçen Şarık Tara'dan ilginç açıklama
16px
24px
28.06.2015 09:25
ABONE OLgoogle
Gelir Vergisi’nde ilk sırayı alan Şarık Tara, iyi para kazanıp vergisini ödemeyenleri eleştirdi ve “Vergi ödemek haslet değil görevdir. Eğer çok kazanıp da vergi ödemiyorsanız milletin parasını çalıyorsunuz demektir” dedi

Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı­’nın açık­la­dı­ğı gelir ver­gisi re­kort­men­le­ri lis­te­sin­de bi­rin­ci olan En­ka Şir­ket­ler Gru­bu Onur­sal Baş­ka­nı Şa­rık Ta­ra, Bu­gü­n’­e ko­nu­şa­rak ka­mu­oyu­na önem­li me­saj­lar ver­di.

Ver­gi öde­me­nin bir has­let de­ğil önem­li bir gö­rev ol­du­ğu­nu be­lir­ten Ta­ra, “Çok ka­za­nıp da ver­gi öde­me­yen­ler, mil­le­tin pa­ra­sı­nı ça­lı­yor de­mek­ti­r” der­ken, her­ke­sin de bu fi­kir­de ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di.

Ko­ç’­u geç­mem hiç önem­li de­ğil  

2014 yı­lın­da 37 mil­yon 582 bin 415 li­ra­lık ver­gi ta­hak­ku­kuy­la “En çok Ge­lir Ver­gi­si Öde­yen­le­r” lis­te­sin­de re­kort­men olan Ta­ra, 29 mil­yon 753 bin 89.99 li­ra ta­hak­kuk­la Koç Hol­ding Onur­sal Baş­ka­nı Rah­mi Ko­ç’­u ge­çer­ken bu ko­nu­da ne dü­şün­dü­ğü­nü sor­du­ğu­muz­da, “Koç Ai­le­si­’ni çok se­ve­rim. Rah­met­li Veh­bi Ko­ç’­la iyi dost­tuk. Be­nim on­la­rı ge­çip geç­me­mem çok önem­li de­ğil. Önem­li olan pa­ra ka­za­nan­la­rın ver­gi­si­ni öde­mek­ten ka­çın­ma­ma­la­rı. Çün­kü ver­gi öde­mek bir gö­rev­di­r” de­di.

Oğ­lu se­ki­zin­ci ol­du

Ta­ra, ilk ver­gi şam­pi­yon­lu­ğu­nu da­ha 30 yaş­la­rın­day­ken al­dı­ğı­nı be­lir­tir­ken, iş­le­ri dev­ret­ti­ği oğ­lu Si­nan Ta­ra­’nın da 2014 lis­te­sin­de 8’in­ci ol­ma­sın­dan gu­rur duy­du­ğu­nu an­lat­tı ve şöy­le ko­nuş­tu: “Baş­ta Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı olan oğ­lum Si­nan ve şu an­da En­ka İn­şa­at’­ta Ge­nel Mü­dür olan to­ru­num Meh­met Ta­ra ol­mak üze­re Türk genç­le­rin­den çok umut­lu­yum. Be­nim tav­si­yem, ar­tık yaş­la­nan iş­ve­ren­le­rin be­ni ör­nek ala­rak ida­re­ci­le­ri­ni genç­ler­den seç­me­le­ri. Çün­kü genç­ler biz­den da­ha iyi­ler. Da­ha iyi yö­ne­ti­ci olu­yor­lar. Dün­ya­yı da biz­den da­ha çok ta­nı­yor­lar. Ulus­la­ra­ra­sı iliş­ki­le­ri de iyi bi­li­yor­lar. O yüz­den genç­le­rin bil­gi­le­ri­ne di­na­miz­mi­ne ina­nı­yo­rum. Ça­lış­kan­lar ve ko­lay da yo­rul­mu­yor­lar.”

Sanayicilik ve inşaat paralel gidiyor

Ge­çen yıl dün­ya­nın en bü­yük ta­ah­hüt şir­ket­le­ri lis­te­sin­de 250’n­ci sı­ra­yı alan En­ka İn­şa­at, ulus­la­ra­ra­sı bü­yük alt­ya­pı pro­je­le­ri­nin de ara­nan fir­ma­la­rı için­de yer alı­yor.

Ta­ra­’ya “Ver­gi­si­ni öde­di­ği­niz ge­lir­le­ri sa­de­ce in­şa­at­tan mı ka­zan­dı­nız” so­ru­su­nu da sor­duk, şun­la­rı an­lat­tı: “İn­şa­at ya­nın­da sa­na­yi­ci­li­ği­miz de var. Me­se­la, grup şir­ket­le­rin­den Çim­ta­ş’­la ba­sınç ka­zan­la­rı, ya­pı çe­li­ği, bo­ru sis­tem­le­ri üre­ti­yo­ruz. Me­ka­nik mon­tör­le­rin mü­hen­dis­lik hiz­met­le­ri ve ima­lat­çı­lı­ğı­nı ya­pı­yo­ruz. Bi­ri­si Çi­n’­de 4  fab­ri­ka­mız var. Me­se­la, Kör­fez ge­çi­şi­nin çe­lik kons­trük­sü­yon iş­le­ri­ni biz ya­pı­yo­ruz. Yi­ne Ali­ağa­’da­ki iki elek­trik san­tra­li­miz­le Ata­türk Ba­ra­jı­’n­da üre­ti­len elek­tri­ğin 4 mis­li­ni üre­ti­yo­ruz.”Ta­ra ay­rı­ca, bu­gü­ne ka­dar 251 bin gen­ci yurtdı­şı­na gö­tür­dük­le­ri­ni, mü­hen­dis­ler baş­ta ol­mak üze­re ço­ğu­nun iki yıl ça­lı­şıp ül­ke­ye dö­ne­rek ken­di iş­le­ri­ni kur­duk­la­rı­nı da söy­le­di.

Perihan Çakıroğlu/Bugün
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde