Rahmi Koç basından neden kaçtı?

Rahmi Koç basından neden kaçtı?

Babası Vehbi Koç gibi o da yaşamı boyunca faydalı gördüğü her şeyi insanlarla paylaştı. Kimi zaman hükümetleri eleştirdi, kimi zaman beğendiği icraatları savundu. Verdiği bazı demeçlerle Erdoğan’ın hışmına uğradı.

Rahmi Koç basından neden kaçtı?
16px
24px
18.05.2015 05:34
ABONE OLgoogle
Koç’un işi daha zor

Şimdi gelelim Rahmi Koç’un durumuna. Babası Vehbi Koç gibi o da yaşamı boyunca faydalı gördüğü her şeyi insanlarla paylaştı. Kimi zaman hükümetleri eleştirdi, kimi zaman beğendiği icraatları savundu. Gelgelelim, bu hükümet devrinde aynı rahatladığı bulamadı. Çünkü verdiği bazı demeçlerle Erdoğan’ın hışmına uğradı.

Dün hem Antalya’da başlayan Avrupa Kadınlar Turnuvası’nın (Ladies European Tour) Türkiye ayağını izlemek hem de turnuvaya katılan Rahmi Koç’la konuşmaya geldim. Koç, sabah golf oynadı, öğleyin sorularımızı cevaplayacaktı ancak bunu yapmaktan imtina etti.

Nedeni de bir yayın organında kendisiyle ilgili yayınlanan bir yazı olmuş. Belli ki Koç, bundan rahatsızlık duydu ve yanımızdan ayrıldı.

Oysa gitmeseydi, seçimlere çok az bir zaman kala önemli konulara ışık tutacaktı.
 
Golfü “elit sporu” olmaktan çıkardı

Bu arada Antalya’daki golf turnuvasından da bazı notlar verelim. Turnuvanın “fikir babası” olan iş insanı Dr. Bülent Göktuna, 7 yıl önce bu alana gönül verdi. Amacı, Türkiye’deki kadınların golfe ilgisini artırmak yanında Antalya’nın ulaştığı golf turizmini Batılı ülkelere göstermekti. Bunda da başarılı oldu. Öncelikle turnuvanın geldiği noktadan memnun. THY ve Avea’nın resmi sponsorlukları turnuvaya büyük katkılar sağlamış.

Türkiye’de Antalya merkezli golf sahalarının 20’nin üzerine çıkması Avrupa’da bu alandaki görünürlüğü çok artırmış. Son 10 günde 3 farklı turnuvaya ev sahipliği yapan Antalya’nın Belek bölgesi, artık dünyanın sayılı golf merkezlerinden birisi haline gelmiş.

“Golf giderek olimpiyat sporu haline geliyor Türkiye’de” diyen Göktuna, 14 milli golfçü yetiştiğini söylüyor. Golfe başlatılan 80 kız çocuğundan 20’ye yakını Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan alınıp yetiştirilmiş.

Koç para vermiyor

Göktuna’nın Koç Ailesi’ne önemli bir sitemi var. Onu da iletelim. “Rahmi Koç, gelip bize destek veriyor ve golf de oynuyor ama ne yazık ki, şimdiye kadar parasal anlamda bir katkıyı ondan alamadık. Oysa artık golf eskisi gibi elit sporu olmaktan çıktı. Yoksul ailelerin çocuklarına bir gelecek ufku açıldı. Keşke, herkes bu işe katkı verse” diyor.

Elçiye zeval olmaz, gerisini Koç bilir.

Perihan Çakıroğlu/Bugün
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde