RTÜK'te başkanlık oyunu iddiası

RTÜK'te başkanlık oyunu iddiası

AKP, 7 Haziran seçimlerinin ardından tek başına iktidar olamayarak RTÜK'teki çoğunluğunu da kaybetti.

RTÜK'te başkanlık oyunu iddiası
16px
24px
26.06.2015 08:42
ABONE OLgoogle
AKP, 7 Haziran seçimlerinin ardından tek başına iktidar olamayarak RTÜK'teki çoğunluğunu da kaybetti. TBMM'deki yeni sandalye dağılımına göre toplam 9 üyesi bulunan RTÜK'te üye sayısı 5'ten 4'e düşen AKP, Kurul'da azınlık duruma düşmeden 2 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanı seçmek için harekete geçti.


Bu kapsamda RTÜK Başkanı Davut Dursun'un bugün yapılacak toplantıda istifa edeceği iddia edildi. Dursun'un istifası durumunda, seçime gidilecek ve yeni başkan seçilecek. Kulislere yansıyan bilgilere göre, AKP derhal seçime giderek RTÜK Başkanlığı'nın 2 yıl daha kendilerinde kalması için çalışma yürütüyor. RTÜK Başkanı, Kurul'un gündemini belirleyebiliyor. Televizyon kanallarını takip eden ve rapor yazan uzmanları atıyor.

Yeni yasama döneminde Meclis Başkanlık Divanı oluşturulduktan sonra yeni RTÜK üyeleri seçilecek. MHP ve HDP'nin eşit sayıda koltuğa sahip olması nedeniyle, AKP'den düşecek kontenjan üyesi bu iki partiden birine kura ile verilecek. Konuyla ilgili iddiaların artması üzerine Twitter'dan değerlendirmelerde bulunan CHP'li RTÜK üyesi Ali Öztunç, şunları kaydetti:

“Birileri RTÜK'teki hâkimiyeti kaybetmemek için sahtekârlık planı yapmış. Hukuka, etiğe ve şerefe aykırı bir adım atmak isteyenler, aklınızı başınıza alın. RTÜK'te başkanlığı boşaltıp 5 AKP'li üye ile seçim yapma girişiminde bulunma planınız varsa eğer hukuka aykırıdır. Altında ezilirsiniz. Bu cinliklere kafanız çalışacağına RTÜK'teki rüşvet çarkını bitirin.”    Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde