Putin'den flaş sözler: Türkiye ile ilişkilerimiz tamamen onarıldı

Putin'den flaş sözler: Türkiye ile ilişkilerimiz tamamen onarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin, Soçi'deki görüşme öncesi basına kısa açıklamalar yaptı.

Putin'den flaş sözler: Türkiye ile ilişkilerimiz tamamen onarıldı
16px
24px
03.05.2017 14:39
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnanıyorum ki Rusya ve Türkiye'nin burada atacağı adım, bölgenin kaderini değiştirecektir" dedi.

Davetini kabul edip Soçi’ye geldiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Putin, görüşmenin basına açık kısmında şunları söyledi:

“Sizinle planladığımız gibi ilişkilerimiz gelişiyor. Sizinle bir araya gelip ikili ilişkilerimizin kilit alanlarını ve Suriye krizi dahil olmak üzere temel uluslararası sorunlarını konuşabilme imkanı bulmamız çok iyi oldu. Bu ortak çalışmalarımız, Rusya-Türkiye ilişkilerinin özel bir statü kazandığını ve tamamen onarıldığını gösteriyor.”

Sputnik ajansının aktardığı habere göre; Putin şöyle devam etti: 

“Referandum sonucu nedeniyle sizi bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Ülkenizdeki iç siyasal durumun düzene gireceğine ve bunun, Rusya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine yardımcı olacağına inanıyoruz. Zira sizinle yaptığımız birçok şeyin parlamentolarımızda tartışılması gerekiyor.”

Erdoğan ise görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, “Özellikle değerli dostumuzun bu davetine Karadeniz’in bir yanından bir yanına gelmek suretiyle bu buluşmayı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum” diyerek Putin’e teşekkür etti.

Rusya ile Türkiye arasındaki gerek ikili ilişkileri gerekse bölgesel sorunları etraflıca ele alma imkanı bulacaklarını belirten Erdoğan, “Üzerimizde önemli sorumlulukların olduğu bir dönemi yaşıyoruz. İnanıyorum ki Rusya ve Türkiye’nin burada atacağı adım, bölgenin kaderini değiştirecektir” dedi.

Soçi’deki Devlet Başkanlığı Rezidansı’nda gerçekleştirilen görüşme saat 13.35’te başladı.

Soçi'deki, Putin ve Erdoğan'ın bu yıl içerisinde Rusya'da gerçekleştirdikleri ikinci, uçak krizinin ardından yaptıkları beşinci görüşme.

Erdoğan'ın beraberinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Rusya'ya gitti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde