Pronet'i alan Cinven sessiz sedasız yeni bir işe daha girdi

Pronet'i alan Cinven sessiz sedasız yeni bir işe daha girdi

Cinven geçmişte başarılı olan sisteminden de yararlanarak sessiz sedasız yeni bir işe girdi

Pronet'i alan Cinven sessiz sedasız yeni bir işe daha girdi
16px
24px
19.12.2014 14:00
ABONE OLgoogle
Türkiye onları ‘günde bir dolara güvenlik’ sloganıyla tanıdı… Alp Saul, İshak İbrahimzadeh ve Beri Koronya’nın 1995’te kurduğu Pronet Güvenlik Hizmetleri, ‘aboneli güvenlik sistemi’ni uygulayarak Türkiye’de bir ilke atmıştı. 20 yıllık geçmişi olan şirket bugün 175 bin abonesiyle kendi alanında pazarın yüzde 50’sine hakim.

Pronet’in bu hızlı büyümesi yerli ve yabancı fon şirketlerinin de dikkatinden kaçmadı. Önce Turkven şirketin yarısını aldı. 2012’de ise Avrupalı girişim sermayesi şirketlerinden Cinven, Pronet’in yüzde 70 hissesini aldı.

Öğrendiğimize göre, Cinven geçmişte başarılı olan sisteminden de yararlanarak sessiz sedasız yeni bir işe girdi. Bu da su arıtma cihazları alanı… Türkiye’de yıllık 80 milyon dolarlık hacmi olan bu alanda yerini alan firma ortakları, Waternet adıyla kendi markalarını oluşturdu. Güney Koreli Coway şirketinin Türkiye distribütörlüğünü alan Waternet, Pronet’in benzeri bir sistemle çalışmaya başladı. Su arıtma cihazı alanında ilk kez Türkiye’de abonelik sistemini başlatan Waternet, ev ve iş yerleri için aylık 30, 35 ve 45 dolar+KDV olmak üzere üç ayrı abonelik paketi oluşturdu.

Ağırlıklı İstanbul’da olmak üzere 3 bin 500 aboneye ulaşan Waternet’in Genel Müdür Yardımcısı Aydın Bolkar, 2015 yılında ilave 6 bin 500 abone daha almayı planladıklarını söylüyor. Bolkar, abone sayısında istedikleri seviyeye geldiklerinde ise kadın girişimcileri de destekleyecek bir servis sistemi kurmak istediklerini belirtiyor.

Aslında benzer bir sistemi zaten Güney Koreli iş ortağı Coway, ‘Cody’ adıyla kurmuş. Cody adı verilen kadın girişimciler, günde 3-4 saat çalışarak bölgelerindeki abonelerin su arıtma cihazlarının filtrelerini değiştirip bakımını yapıyormuş. Bakalım Türkiye’nin ilk Cody’leri kimler olacak?
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde