Programda yoktu: Cenazeye Erdoğan da geldi

Programda yoktu: Cenazeye Erdoğan da geldi

Uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düşen usta sanatçı Kayahan, bugün son yolcuğuna uğurlandı

Programda yoktu: Cenazeye Erdoğan da geldi
16px
24px
04.04.2015 11:50
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayahan'ın cenaze namazına katıldı

İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cenazeye katılacağına ilişkin bir bilgi yoktu. Ancak Erdoğan ünlü sanatçıyı son yolculuğuna uğurlarken ön safta cenaze namazına katıldı. Daha sonra Kayahan'ın eşi ve yakınlarına başsağlığı diledi..

Teşvikiye'de kılınacak cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmasıyla cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Öte yandan ailenin cenazeye çelenk gönderilmesini istemediği bunun yerine Mehmetçik Vakfı'na bağış yapılmasını istediklerini duyurmasına rağmen birçok kişinin çelenk gönderdiği görüldü.

Kayahan için tören

Kayahan için ilk tören saat 10.30’da Cemal Reşit Rey’de tören düzenlendi. Kayahan Türk bayrağına sarılı naaşı buradaki törenin ardından yakınları ve sevenlerinin gözyaşları arasındaTeşvikiye Camii’ne getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da usta sanatçı Kayahan'ın Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazına katılmak için camiye geldi.

Kanlıca mezarlığına defnedilecek

Kayahan cenaze namazının ardından, Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Kayahan’ın vasiyeti gereği deniz gören bir yere defnedilmek istediği için Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi. Ayrıca sanatçının ailesi cenazeye çelenk göndermek isteyenlerin, çelenk yerine Mehmetçik Vakfı’na bağış yapmalarını istedi. 

İKİNCİ BABAMI KAYBETTİM

Cemal Reşit Rey’de yapılan törende bir konuşma yapan Suat Suna sözlerine ikinci babamı kaybettim diyerek başladı. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Suna, duygularını şu sözlerle ifade etti; "Bir sanatçı kaybı yaşıyoruz ama benim içinbir baba kaybı. Son konseriyle ilgili çok konuştuk rahatsızlığı ileri boyuttaydı. Bu konserin yapılması sağlık açısında  iyi değildi ama o bunu yapmak istedi. Çünkü seyircisiyle vedalaşmak istiyordu. Yıllarını seyircisi için yaşamış olması, şarkı yazmayı hayatındaki en önemli yere koyması, hastalığının durumunu farketmesi ve seyircisiyle buluşmak istemesi çok dramatik. Sahnede bunu yaşamak istedi. Çok fazla söyleyecek bir şey yok. Kendine özel bir insandı. herkesin örnek aldığı biri bvardır bu işte. O hep kendi yolunu çizdi vedası bile öyle oldu."

'EN BÜYÜK BESTEM DERDİ'

Kayahan'ın büyük kızı Beste Açar'da NTV mikrofonlarına konuştu. Açar,"Ağlamıyorum çünkü babam çok kızardı bana duygusal olduğum için. Ağlama derdi. Bana hep en güzel bestem derdi. Onu çok seviyorum hakkını helal etsin." dedi

KAYAHAN KİMDİR?

Kayahan Açar, 29 Mart 1949 da İzmir’de doğmuştur. Türk pop şarkıcısı, besteci ve söz yazarı.Çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara’da geçirdi. Daha sonra İstanbul’a yerleşti. Şu anda da kızının eğitiminden dolayı İstanbul’da yaşamaktadır ama asıl oturduğu yer, bütün cadde ve sokakların isimleri Kayahan’ın şarkılarının isimlerinden verilmiş olan Gömeç’teki İnta sevgi Köyüdür. Yılın büyük bölümünü geçirdiği Gömeç’e olan bağını ise “Gömeç” adlı şarkısında notalara döktü.

Önceleri Kayahan’ın adı Nilüfer‘e verdiği şarkılarla anılırdı. Nilüfer’in yorumladığı “Geceler“, “Kar Taneleri“, “Esmer Günler” gibi parçalar Türk pop müziğinin en iyi besteleri arasına girdi. Kariyeri boyunca kendi yazdıklarını söyleyen ve yaptığı her albümü bir sloganla birlikte sunan Kayahan, aynı zamanda besteci ve söz yazarının önemini gösteren ilk müzisyenlerden biri oldu.

1991 tarihli “Yemin Ettim” Kayahan’ın çok konuşulan ilk albümüydü. 1993 yılında “Son Şarkılarım” adını verdiği başka bir çalışmasında söz ve müziği yine kendisine ait 10 şarkı yer aldı. “Sarı Şekerim“, “Vazgeçmem“, “Aman” gibi herkes tarafından beğenilen parçaların bulunduğu albüm önemli sayıda dinleyiciye ulaştı.

Kayahan‘ın, iki yıl sonra, 1995’te “Benim Penceremden” adlı albümündeki “Ben Anadolu Çocuğuyum”, “Allah’ım Neydi Günahım” gibi başarılı bestelerini yalnızca kendisi değil, pek çok müzisyen de söyledi.

Sanatçı 1996 tarihli “Canımın Yaprakları” isimli çalışmasında ve ardından gelen “Emrin Olur” albümde yine hit olan besteler üretti. Özellikle “Emrin Olur”, “Atın Beni Denizlere”, “Şampiyon” gibi şarkılar dönemin öne çıkan parçaları oldu.

2000 yılına girerken Kayahan’ın dokuzuncu albümü “Beni Azad Et” çıktı. Bu ve önceki albüm Kayahan’ın ustalığını gösterdiği ama eskisi gibi etkili olamadığı çalışmalardı. Ama 2000’in sonunda yayınlanan “Gönül Sayfam” ve albümle aynı adı taşıyan parça bir anda piyasadaki herkesi unutturup dikkatleri yeniden Kayahan’ın üstüne çekti.

Albümlerinin dışında ayrıca 1989’da “Ve Melonkoli” ve 1990’da “Gözlerinin Hapsindeyim” ile iki kere Türkiye adına Eurovision Şarkı Yarışması’na katıldı. Kayahan bir süredir şehirden uzakta eşi İpek Tüter ile Gömeç’te yaşıyor.

1986 yılında katıldığı uluslararası Akdeniz Müzik Yarışması’nda “Geceler” adlı şarkısıyla ı “Altın Portakal” ödülünü kazandı.

Yurtiçinde ve yurtdışına pek çok konser veren Kayahan, 1992 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara Kızılay Meydanı’nda yüz altmış bini aşkın izleyiciye verdiği konserle tarihe geçti. Doğa ve çevre konusundaki duyarlılığı ile de tanınan Kayahan, insanların bu konulara olan ilgisini arttırmak amacıyla pek çok yardım konseri vermekte, gönüllü olarak çalışmalara katılmaktadır.

Albümleri:
Canım Sıkılıyor Canım (1981) (Uzunçalar)
Merhaba Çocuklar (1987)
Benim Şarkılarım (1988)
Benim Şarkılarım 2 Siyah Işıklar (1989)
Yemin Ettim (1991)
Odalarda Işıksızım (1992)
Son Şarkılarım (1993)
Benim Penceremden (1995)
Canımın Yaprakları (1996)
Emrin Olur (1997)
Beni Azad Et (1999)
Gönül Sayfam (2000)
Ne Oldu Can? (2002)
Kelebeğin Şansı (2004)
Biriciğim’e (2007)
365 Gün (2011)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde