Polis, sıcak havada mont giydiği için şüphelendi

Polis, sıcak havada mont giydiği için şüphelendi

3 teröristen 1’inin terminal dışında sıcak havada mont giydiği için polis tarafından şüphe üzerine takip edildiği, bu teröristin polis memuru A.B.’yi ağır yaraladığı ortaya çıktı.

Polis, sıcak havada mont giydiği için şüphelendi
16px
24px
30.06.2016 05:55
ABONE OLgoogle
Aynı taksiyle Dış Hatlar Geliş Terminali’ne giden teröristlerin 2’si alt katı (geliş) hedef seçerken, diğeri de üstgeçitten geçip üst kattaki gidiş katına çıktı.

Elindeki Kalaşnikof’la ateş etmeye başlayan gidiş katındaki terörist, Rus milli havayolu şirketi Aeroflot’un bilet satış ofisinin ve check-in işlemlerinin yapıldığı “H” check- in adasının önüne kadar ateş ederek gitti. Pasaport polisi Y.D., teröristi takip ederek ateş etmeye başladı.

HEDEF RUS ŞİRKET MİYDİ?

Bilet satış ofislerinin bulunduğu yere 1 adet el bombası fırlatan terörist, çatışma sonunda polis memuru tarafından vurulup yere düştü. Daha kalabalık alana ulaşamadan vurulan terörist, yerde bir süre çırpındı.

Teröristin başına giden polis memuru D., saldırganın üzerindeki bomba düzeneğini görünce kaçmaya başladı. Birkaç saniye sonra da terörist kendisini patlattı. Teröristin hedefinin Rus şirketi olabileceği belirtildi. Rus havayolu şirketinin 01.55’teki İstanbul-Moskova seferini yapacak olan uçağı, biniş işlemlerine saat 24.00’te başlayacağı için biniş bankosu kapalıydı.

Bu arada Türk Hava Yolları’nın 23.55’te kalkacak olan İstanbul- Tel Aviv uçağının yolcularından da başka bir biniş bankosunda check-in işlemleri yapanların olduğu öğrenildi.

KİMLİK SORUNCA VURDU

Diğer patlamalar ise geliş katında (alt kat) yaşandı. Teröristlerden biri, araçların yolcu indirip bindirdiği otopark alanında Havalimanı Araştırma Büro Amirliği’nde görevli A.B.’nin dikkatini çekti.

Sıcak havaya rağmen mont giyen teröristi takip etmeye başlayan polis memuru B., birkaç metre sonra kimlik sormak istedi. Terörist silahını çekerek polis memuruna ateş etti. Teröristin polis memuruna ateş ettiği anlar güvenlik kameralarına da yansıd

Deşifre olduğunu anlayan terörist içeriye girmeden burada kendisini patlatırken, aynı kattaki diğer terörist de tabancayla ateş ederek yolcuların çıkış yaptığı alana yakın bir yerde kendisini havaya uçurdu. En çok ölüm de bu katta yaşandı.

KALEŞ’TE ÇİFT ŞARJÖR

Canlı bombaların bomba düzeneklerinin içerisinde parça tesiri olarak av tüfeklerinde kullanılan metal saçma kullandıkları, bu nedenle daha fazla insanın yaralanmasına ve ölümüne sebep oldukları belirlendi.

Polisin tespitlerine göre, polisin vurduğu teröristin, etrafa ateş açtığı Kalaşnikof tüfeğe çift şarjör taktığı, silahın toplam 60 mermi aldığı ortaya çıktı. Alt katta kendilerini patlatan teröristlerin ise tabanca taşıdıkları bildirildi.

Teröristlerin, vatandaşların kaçış güzergâhları üzerinde kendilerini patlatarak can kaybını artırdığı da belirlendi. Olay yeri incelemesinde teröristlerin yanında 1 adet Kalaşnikof, 1 adet Glock marka silah ve 2 el bombası olduğu öğrenildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde