Plajda katliam: 37 kişi öldü 35 kişi yaralı

Plajda katliam: 37 kişi öldü 35 kişi yaralı

Fransa ve Kuveyt'teki saldırıların ardından Tunus da teröre hedef oldu. Tunus'taki iki turistik otelin plajını basan silahlı saldırganlar en az 37 kişiyi öldürdü.

Plajda katliam: 37 kişi öldü 35 kişi yaralı
16px
24px
26.06.2015 17:11
ABONE OLgoogle
Fransa ve Kuveyt'teki saldırıların ardından Tunus da teröre hedef oldu. Tunus'taki iki turistik otelin plajını basan silahlı saldırgan 37 kişiyi öldürdü.

Tunus sağlık bakanlığı Sözcüsü Şükri Nutfi yaptığı açıklamada, saldırıda aralarında Tunus, Almanya, İngiltere ve Belçika vatandaşlarının bulunduğu 37 kişinin hayatını kaybettiğini, 35 yaralıdan 3'ünün de durumunun ağır olduğunu duyurdu.

SALDIRIYI BİR ÖĞRENCİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İçişleri Bakanlığı güvenlik işlerinden sorumlu Devlet Katibi Refik eş-Şeli, yerel bir radyoya yaptığı açıklamada, saldırıyı düzenleyen kişinin Kayravan kentinden Tunuslu bir öğrenci olduğunu söyledi.



SİLAHINI ŞEMSİYE ALTINDA SAKLADI

Tunuslu üst düzey güvenlik yetkilisi Refik Çelli, öldürülen saldırganın Tunuslu bir öğrenci olduğunu ve polis ya da istihbarat servislerince tanınan bir kişi olmadığını belirtti. Çelli, Tunus'un orta bölgesindeki Kayruan bölgesinden gelen saldırganın, yanındaki Kalaşnikof'u plaj şemsiyesinin altında saklayarak otele girdiğini ve havuzun olduğu bölümden geçerek plaja ulaşana kadar gördüğü insanları vurduğunu söyledi.

Çelli, saldırının tek kişi tarafından gerçekleştirildiğinin düşünüldüğünü belirtti.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Arui, silahlı baskını "terör saldırısı" olarak niteledi.

Fransa'da sabah saatlerinde gerçekeşen doğalgaz fabrikası saldırısının ardından Kuveyt ve Tunus'tan saldırı haberleri geldi.

ÇOĞU TURİST

Yerel basın, saldırıda ölenlerin çoğunun Alman ve İngiliz turistler olduğunu bildirdi.

KUVEYT'TE CUMA NAMAZI SIRASINDA PATLAMA OLDU



Kuveyt'te Şiilere ait İmam Sadık Camisi'ne düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiği, en az 50 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kuveyt Valisi Sabir el-Muhenna yaptığı basın açıklamasında, bir intihar eylemcisinin, Savabir bölgesindeki İmam Sadık Camisi'ne girerek cuma namazı sırasında üzerindeki bombayı patlattığını söyledi.

Sağlık kaynakları, saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiğini, bazıları ağır olmak üzere en az 50 kişinin yaralandığını belirtti.

Olayın sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Suudi Arabistan'da bazı Şii camilerini hedef alan intihar saldırılarını terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

İki saldırı, Fransa'nın güneyindeki bir fabrikaya IŞİD tarafından düzenlenen bir başka saldırıdan yalnızca birkaç saat sonra gerçekleştirildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde