Pilot bahane arazi şahane

Pilot bahane arazi şahane

İhlas Grubu'nun son dönemde TSK’yı hedef almasının altında yatan neden ne? İşte büyük rant olayı...

Pilot bahane arazi şahane
16px
24px
15.12.2016 05:43
ABONE OLgoogle

İhlas Haber Ajansı (İHA) ve TGRT Haber Diyarbakır’da geçen pazartesi düşen F-16 uçağının pilotunun yüzbaşı Şefika Burcu Arpacı olduğunu basına servis etmişti. Ancak Şefika Burcu Arpacı’nın 2014 yılında geçirdiği bir uçak kazasından sakatlandığı ve bir daha savaş pilotu olamayacağı için 17 Eylül 2015’te malulen emekliye ayrıldığı öğrenildi. Arpacı’nın şu an özel bir havayolu şirketinde çalıştığı kaydedildi. 

Yine İhlas Grubu’na bağlı olan Türkiye gazetesi de dünkü birinci sayfasında Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü üzerinden TSK’yı hedef aldı.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğg. Ertuğrul Gazi Özkürkçü’nün yanlış haber yapmalarından dolayı eleştirdiği İhlas Grubu da gazeteleri üzerinden “Genelkurmay Başkanlığının basınla ilişkilerini, basın kuruluşlarına ve basın mensuplarına karşı kullandığı dili acilen gözden geçirmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Amerikalı Mücahit'i kim koruyor?

Kaynaklar TSK’nın hedef alınmasındaki amacın başka olduğu iddia etti. Aydınlık’a konuşan kaynaklar, İhlas Grubu’nun TSK’yı birinci sayfasına taşımasının nedeninin alamadığı bir OYAK arazisi olduğunu iddia etti.

KIZGINLIĞIN NEDENİ ARAZİ

Aydınlık’a bilgi veren kaynaklar, İhlas İnşaat’ın almaya çalıştığı arazi ile ilgili şu iddiaları dile getirdi: “Bundan 2 ay önce Bu ihlas grubu OYAK’ın Ankara’daki büyük bir arazisini ucuza kapatmak için birçok merciye başvurdu ve bu araziyle ilgili hem basın organlarındaki bazı çalışanları hem de şirket yöneticileri değişik kanallar üzerinden araziyi kendi bünyelerine katmak istedi. Ancak bunu başaramadılar. Bunu başaramadıkları içinde TSK’ya çok kızgınlar. TSK’yı hedef alır şekilde birinci sayfalarına çatışmasının nedeni budur”

Aydınlık'tan Mücahit Ören’le ilgili şok iddia

Masum Gök/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde