Petrol devinden flaş karar!

Petrol devinden flaş karar!

Rosneft, Rusya’nın en büyük petrol sahalarından biri olan Vankor’un toplamda yüzde 34,9’luk hissesini üçü konsorsiyum halindeki dört Hindistanlı enerji şirketine satmaya hazırlanıyor.

Petrol devinden flaş karar!
16px
24px
16.03.2016 14:07
ABONE OLgoogle
Rus petrol şirketi Rosneft tarafından yapılan açıklamada, şirketin Doğu Sibirya bölgesinde yer alan Vankor petrol sahasının yüzde 23,9’luk hissesinin, Oil India, Indian Oil ve Bharat Petroresources şirketlerinden oluşan konsorsiyuma satılması için ön protokol imzalandığı bildirildi.     

Rosneft ayrıca, geçtiğimiz yıl Vankor sahasının yüzde 15’lik hissesini sattığı Hintli ONGC firmasının payının da yüzde 26’ya çıkarılması konusunda ön protokol imzalandığını da duyurdu.     

Hint basınında yer alan bilgilere göre toplam değeri yaklaşık 3 milyar 
dolar olması beklenen anlaşmaların gerçekleşmesi halinde Rosneft’in yaklaşık 476 milyon ton petrol ve 173 milyar metreküp doğalgaz rezervine sahip olduğu tahmin edilen Vankor sahasındaki payı yüzde 50,1’e düşecek.   
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde