Petrol Ofisi'nin satışında kritik gelişme

Petrol Ofisi'nin satışında kritik gelişme

Avusturyalı enerji şirketi OMV'nin CEO'su Rainer Seele, satışa çıkarılan Petrol Ofisi ile ilgilenen taraflardan ilk tekliflerin alındığını söyledi

Petrol Ofisi'nin satışında kritik gelişme
16px
24px
09.11.2016 12:04
ABONE OLgoogle

Avusturyalı enerji şirketi OMV'nin CEO'su Rainer Seele, satışa çıkarılan Petrol Ofisi ile ilgilenen taraflardan ilk tekliflerin alındığını söyledi.

OMV Şubat ayında Petrol Ofisi'nin tamamını satışa çıkardığını açıklamıştı.

Azerbaycan'ın kamu petrol şirketi SOCAR, Petrol Ofisi için düzenlenecek ihaleye katılmak için başvurduğunu açıklamıştı. Aliağa'da inşa ettiği petrol rafinerisi 2018 yılında devreye girecek olan SOCAR, yakıt satabilmek için Türkiye'de bayi ağına ihtiyaç duyuyor. 

OMV'nin satışa çıkardığı Petrol Ofisi'ne yeni talipler

Bloomberg News, Vitol ve Trafigura'nın da Petrol Ofisi için teklif verdiğini söylemişti. 

Kaynaklar özel yatırım firmalarının yanı sıra Opet, Socar, BP ve Aramco'nun da OMV Petrol Ofisi ile ilgilendiğini ancak nihai bir karar verilmediğini belirtmişti.

OMV Petrol Ofisi, Aliağa Terminalini kime sattı?

OMV CEO'su Rainer Seele daha önce gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Petrol Ofisi hisseleriyle ilgilenen potansiyel yatırımcılarla irtibat haline olduklarını söylemişti. Seele, başarısız darbe girişiminin Petrol Ofisi'nin performansını etkilemediğini ve şirketin "sağlıklı ve kârlı" olmaya devam ettiğini belirtmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde