Petrol Ofisi'nin Hollandalılara satışına onay verilecek mi?..

Petrol Ofisi'nin Hollandalılara satışına onay verilecek mi?..

Avusturya merkezli enerji şirketi OMV'nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu Petrol Ofisi'ni 1 milyar 368 milyon avroya Hollandalı Vitol Group'a satmaya karar verdiği açıklamıştı.

Petrol Ofisi'nin Hollandalılara satışına onay verilecek mi?..
16px
24px
12.03.2017 18:48
ABONE OLgoogle

1941'de bir kamu kuruluşu olarak kurulan Petrol Ofisi önce Aydın Doğan'a satıldı, Doğan'ın Avusturyalı petrol şirketi OMV'ye sattığı Petrol Ofisi, şimdi de Hollandalı petrol tekeli Vitol Group'a satılıyor.

4 Mart 2017 tarihinde Avusturya merkezli enerji şirketi OMV'nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu Petrol Ofisi'ni 1 milyar 368 milyon avroya Hollandalı Vitol Group'a satmaya karar verdiği açıklandı.

Petrol Ofisi 1 Milyar 368 Milyon Avroya satıldı

OMV'den yapılan açıklamaya göre, şirket Türkiye'deki iştiraki Petrol Ofisi'ni Vitol Group'a satacak.

OMV, yüzde 100 hissesine sahip olduğu Petrol Ofisi'nin tüm hisselerini 1 milyar 368 milyar avroya satma kararı aldı. OMV'nin satıştan elde edeceği net gelir ise kur etkisiyle birlikte 1,1 milyar avro olacak.

Söz konusu satış ve devir işlemlerinin bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Petrol Ofisi'nin Türkiye'de bin 709 istasyonu bulunuyor. Şirketin 2016'daki toplam satışları 10,68 milyon tona ulaşmıştı. Petrol Ofisi, 1 milyon metreküp kapasiteyle Türkiye'deki en büyük yakıt deposunu da elinde bulunduruyor.

OLAYLAR PATLADI, SATIŞ TEHLİKEYE GİRDİ

Ancak dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş izninin iptal edilmesi ve Aile Bakanı Betül Sayan Kaya'nın aracının Hollanda polisi tarafından durdurulması sonrası Rotterdam'daki Türk Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenleyen Türklere güvenlik güçleri köpeklerle saldırdı.

Bakan Kaya'nın polis eskortuyla bölgeden ayrılmasının ardından Hollanda polisi Türkiye saati ile 03.40 sularında göstericilerin dağılması için müdahalede bulundu.

Bu gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım Hollanda'ya sert yaptırım uygulanacağını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HOLLANDA'YA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nde düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Birliği organlarını ve demokrasiyi, insan haklarını, hukuk devletini koruma misyonuyla çalışan tüm uluslararası kuruluşları, Hollanda'ya yaptırım uygulamaya davet ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda'da yaşanan hadisenin, diplomasinin, uluslararası hukukun, teamüllerin, nezaketin ayaklar altına alınması olduğuna dikkati çekerek, "Avrupa'dan ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Niye? Bunlar birbirini ısırmaz, aynıdırlar. Hollanda, Avrupa Birliği üyesi bir hukuk devleti gibi değil, bir muz cumhuriyeti gibi davranmıştır. Yıllarca Türkiye'ye insan hakları, hukuk, demokrasi nutukları çekenlerin kendilerinin aslında bu değerlerden ne kadar uzak olduğunu tüm dünya gördü. Şimdi, yaptıkları terbiyesizliğe kılıflar uydurmaya çalışıyorlar. Ne söylerlerse söylesinler, mızrak çuvala sığmaz. Yapılan işin adı bir skandaldır. Hollanda, bu terbiyesizliğinin bedelini mutlaka ödeyecektir. Buradan Avrupa Birliği organlarını ve demokrasiyi, insan haklarını, hukuk devletini koruma misyonuyla çalışan tüm uluslararası kuruluşları, Hollanda'ya karşı seslerini yükseltmeye, hatta yaptırım uygulamaya davet ediyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

PETROL OFİSİ'NİN HOLLANDALILARA SATIŞINA İZİN VERİLECEK Mİ?

Şimdi herkesin merak ettiği konu Avusturya merkezli enerji şirketi OMV'nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu Petrol Ofisi'ni 1 milyar 368 milyon avroya Hollandalı Vitol Group'a satışına Türkiye izin verecek mi?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde